ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙA [2022-2023]

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του Εργαστηρίου "Ο ΛΑΜΠΡΟΣ" του Διονύσιου Σολωμού
Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μάρθα Φριντζήλα

Ο Λάμπρος ζει με μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα, τη Μαρία, με την οποία αποκτά τέσσερα παιδιά, αλλά δεν την παντρεύεται. Φέρεται με σκληρότητα στην κοπέλα και της στερεί τα παιδιά της. Τα έβαλε σε ορφανοτροφείο. Τα χρόνια περνούν αλλά εκείνος δε νομιμοποιεί τη σχέση του με τη Μαρία, η οποία υποφέρει από την άστατη συμπεριφορά του.
Κάποια στιγμή φεύγει από το σπίτι για να πολεμήσει εναντίον του Αλή Πασά. Τότε συνάντησε μία κοπέλα και σύναψε μαζί της ερωτική σχέση. Η κοπέλα αυτή, όμως, έτυχε να είναι η κόρη που πριν από χρόνια είχε αποκτήσει με τη Μαρία. Αναγνωρίζει από κάποια σημάδια πως η κοπέλα είναι η κόρη του και της αποκαλύπτει πως είναι ο πατέρας της. Όταν η κοπέλα μαθαίνει την ταυτότητα του εραστή της, αυτοκτονεί.
Ο Λάμπρος επιστρέφει στο σπίτι του και ομολογεί στη Μαρία τη σχέση του με την κόρη τους. Στη συνέχεια βρίσκει καταφύγιο σε μια εκκλησία για να βρει τη γαλήνη από τις τύψεις που τον βασανίζουν. Εκεί όμως τον καταδιώκουν τα φαντάσματα των τριών αγοριών του. Τελικά, κυνηγημένος από τις τύψεις και απελπισμένος, γκρεμίστηκε από ένα βράχο, ενώ η Μαρία που είχε ήδη τρελαθεί, πέφτει με χαρά στη λίμνη, γιατί, βλέποντας να καθρεφτίζονται μέσα στα νερά της ο ουρανός και τα δέντρα, πίστεψε ότι ήταν ένας άλλος κόσμος όπου θα ζούσε ευτυχισμένη με γαλήνη...

Συμμετέχουν:
Μαρίζα Αφέντρα
Δήμητρα Γκαμούρα
Ελένη Δημητροπούλου
Ροδόπη Καζαντζίδου
Ηλιάνα Κοντιάδη
Σόνια Κουλέπη
Αναστασία Μποσινάκη
Νεκταρία Μπουζάκη
Μάγδα Ναλμπαντούδη
Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Σοφία Παραρά
Χρύσα Παριανού
Μανώλης Πατερομιχελάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παρασκευή 7 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγοί Επικοινωνίας

010 Elculture Logo Primary   2
040 Logowhiteonblackroundedgr
020 Logonew
030 Toradiofonogr 620x620 24
120 Better Q White
050 Logo
070 Logaki
090 Artic2