ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Εργαστήριο Υποκριτικής με την Γεωργία Τσαγκαράκη
Από 3 Φεβρουαρίου και Kάθε Σάββατο 11.00-15.00
Διάρκεια: 3 μήνες (12 συναντήσεις)
Πληροφορίες/Εγγραφές: 6983313302 (17:30-21:30)/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Με όχημα τις βασικές αρχές ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ θα μελετήσουμε τις δυνατότητες της ομαδικής εργασίας καθώς και την ανάδειξη του ατόμου μέσα από το σύνολο.

Πρόκειται για ένα ΠΡΑΚΤΙΚΟ μάθημα με ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και ασκησιολογία ειδικά δομημένη για την ενδυνάμωση της ομάδας, την ατομική αφύπνιση, την προσωπική εξέλιξη αλλά και τη συνείδηση του Όλου.

ΥΛΙΚΟ του εργαστηρίου αποτελούν τόσο χορικά από την Ηλέκτρα του Σοφοκλή όσο και το ανέκδοτο έργο των Αγγελίτας Τσούγκου και Γεωργίας Τσαγκαράκη “Mary and John”, μία σύγχρονη τραγωδία βασισμένη στο μύθο της Κλυταιμνήστρας.

Πώς το συλλογικό ασυνείδητο αντιδράει σε ένα καθοριστικό σκηνικό γεγονός;
Πώς αντιδράει το σώμα του συνόλου;
Πώς λυτρώνεται ένα σύστημα, αλλά και ο πρωταγωνιστής από αυτήν την αποδέσμευση ενέργειας;
Ποια είναι η ανάγκη να ξεχωρίσει ένα άτομο από ένα σύνολο και πώς προκύπτει αυτή η ανάγκη;
Πόση δεξιοτεχνία χρειάζεται ένας ηθοποιός για να ανήκει σε μια ενεργητική ομάδα και παράλληλα να αποκτάει και τα εργαλεία να ξεχωρίζει από αυτήν;

Ερωτήματα σαν και αυτά τίθενται στη διάρκεια του εργαστηρίου διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και τη γνωριμία τους με το σωματικό θέατρο που απαιτεί το είδος της τραγωδίας.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα γίνει παρουσίαση της όλης δουλειάς υπό τη μορφή παράστασης στο Baumstrasse.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την υποκριτική μέσα από τις αρχές του χορού της αρχαίας τραγωδίας.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ
Αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου. Master’s Degree στην υποκριτική στο Arts Educational London Schools, όπου φοίτησε για ένα χρόνο με υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Από το 1996 συμμετέχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Andrew Visnevsky, Λυδία Κονιόρδου, Σωτήρης Χατζάκης,Ianthe Dimos, Iannis Kokkos, Μάρθα Φριντζήλα, Stephen Hutton, Γιώργος Σαχίνης κ.α). Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές (σκερτσάκια, σφηνάκια κ.α) και κινηματογραφικές ταινίες (τελευταία συμμετοχή η γερμανική παραγωγή της Paramount pictures –Highway to Hellas και “Her Job” σε σκηνοθεσία Νίκου Labot). Σκηνοθετεί και γράφει θεατρικά έργα (Αισθηματικές νουβέλες Δρχ 100, Mary and John, Τα 5 λεπτά).Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους φοιτητές για εξετάσεις σε δραματικές σχολές και οργανώνει σεμινάρια με κεντρικό θέμα τον ΧΟΡΟ στην αρχαία ελληνική τραγωδία. Διατηρεί μόνιμη συνεργασία με την One Year Lease Company που οργανώνει εκπαιδευτικό σχολείο για αμερικάνους ηθοποιούς στο Πάπιγκο κατά την περίοδο του καλοκαιριού και έχει έδρα στη Νέα Υόρκη. Επίσης συνεργάζεται με το Αττικό σχολείο και το χώρο τέχνης και εκπαίδευσης Baumstrasse. Τελευταίο της ταξίδι ήταν στην Χιλή , όπου δίδαξε και σκηνοθέτησε μια διασκευή των Βακχών. Κύρια μέριμνα της ο ρόλος του ΧΟΡΟΥ στην θεατρική εκπαίδευση και η εξέλιξη μιας τεχνικής προετοιμασίας των νέων ηθοποιών με άξονα την ομαδική εργασία. .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Από 3 Φεβρουαρίου και Κάθε Σάββατο 11.00-15.00
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6983313302 (17:30-21:30) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.