ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Εργαστήριο αρχαίου δράματος με την Μάρθα Φριντζήλα

Πότε: Από Οκτώβριο έως Ιούνιο, κάθε Σάββατο 16:00-20:00
Πού: Baumstrasse, Σερβίων 8, Βοτανικός
Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 6 Οκτωβρίου
Τίτλος: Ποιά ή τί είναι η Μήδεια;

Είναι πλάσµα ζωντανό; Θεά; Πρόσωπο θεατρικού έργου που το παίζει µια ηθοποιός; Σύµβολο; Κείµενο; Το αρχαίο κείµενο; Μία σύγχρονη ανάπλασή του; Πολλά κείµενα; Λέξεις εκφερόµενες σε σκηνή ή λέξεις που τις διαβάζεις σε βιβλίο; Πώς τη µεταφράζουµε µέσα µας; Της εµφυσούµε ζωή ξαναγράφοντας καθένας προσωπικά το κείµενο; Και έχει η Μήδεια µόνο υπερβατική σηµασία; Ή µήπως είναι, τελικά, όπως την προσδιορίζουν οι επιθυµίες της, όλα αυτά µαζί: ένας εξωστρεφώς προσανατολισµένος ήρωας, µία θεοειδής µάγισσα, και µία επί τα ένδον συγκλίνουσα γυναίκα και µητέρα;

“γυνὴ γὰρ τἄλλα μὲν φόβου πλέα
κακή τ᾽ ἐς ἀλκὴν καὶ σίδηρον εἰσορᾶν·
ὅταν δ᾽ ἐς εὐνὴν ἠδικημένη κυρῇ,
οὐκ ἔστιν ἄλλη φρὴν μιαιφονωτέρα”

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του θεάτρου, καθώς και σε όσους αγαπούν το θέατρο και επιθυμούν να το γνωρίσουν από μέσα. Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Το μάθημα περιλαμβάνει σωματικές και φωνητικές ασκήσεις, αναγνώσεις, ακροάσεις και προβολές, συναντήσεις με καθηγητές, ποιητές και καλλιτέχνες, πολλή εργασία και έρευνα.
Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης ή παραστάσεων στο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος 1-10 Ιουλίου στην Ελευσίνα και στο Φεστιβάλ Βοτανικού “Κάτω από τις γραμμές” τον Σεπτέμβριο στο Baumstrasse.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (ώρες 17.00-22.00)