ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ

Εναρξη Εργαστηρίου: Τρίτη 2 Οκτωβρίου
Kάθε Τρίτη 19.00-22.00
Πληροφορίες/ Εγγραφές Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (17.30-21.30)

Τι είναι φωνή;
Έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυνατότητα να τραγουδήσουν ή είναι
προνόμιο κάποιων προικισμένων που γεννήθηκαν με κάποιου είδους ΄΄χάρισμα΄΄;
Τι είναι ταλέντο;
Ποια η σημασία της συνύπαρξης του ατόμου σε μία ομάδα;
Υπάρχουν τεχνικές τοποθέτησης σε μία μουσική που βασίζεται στην προφορικότητα της παράδοσης και πως μπορούμε να αναπροσαρμοζόμαστε έτσι ώστε να υπηρετήσουμε τα διαφορετικά είδη τραγουδίσματος;

Για 3 ώρες την εβδομάδα προσπαθούμε να γνωρίσουμε τη φωνή ως παράγωγο του σώματος μέσα από την μαγεία της πολυφωνίας. Συντονιζόμαστε με τους γύρω μα και με τον ίδιο μας τον εαυτό προσπαθώντας να βρούμε την πρώτη ύλη, την ελεύθερη φωνή και την έκφρασή της με οδηγό το παραδοσιακό πολυφωνικό τραγούδι που συναντάμε στην Ελλάδα (Ήπειρος, Επτάνησα) αλλά και στα Βαλκάνια, την Κάτω Ιταλία κ.α.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα (είναι ευπρόσδεκτοι τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι – έμπειροι).
Δεν απαιτούνται γνώσεις μουσικής ή ικανότητα ανάγνωσης παρτιτούρας.

Ημέρα : Τρίτη
Ώρα: 19:00-22:00


Απαραίτητα:
Άνετα ρούχα και δεύτερο ζευγάρι κάλτσες (θα βγάζουμε τα παπούτσια μας στο χώρο του μαθήματος)
Μηχάνημα ηχογράφησης ή κινητό
Συνέπεια, διάθεση συνεργασίας και ομαδικότητας

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Nαταλία Λαμπαδάκη
Η Ναταλία Λαμπαδάκη είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
στο οποίο και διδάσκει σήμερα τα μαθήματα ΄’Φωνητική Εκτέλεση΄΄ και ‘’Δημοτικό Τραγούδι’’. Επίσης είναι καθηγήτρια μουσικής προπαιδείας και μουσικοκινητικής αγωγής. Από το 2012 είναι μέλος του γυναικείου πολυφωνικού συνόλου ‘’πλειάδες’’ τραγουδώντας πολυφωνικά τραγούδια τόσο της Ηπείρου όσο και διάφορων άλλων μουσικών
παραδόσεων (Βαλκάνια, Μεσόγειος κτλ). Είναι μέλος του μουσικού συγκροτήματος ‘’GRIKANTA’’ που ασχολείται με την μουσική της Κάτω Ιταλίας. Έχει συνεργαστεί με τον Simone Mongeli διδάσκοντας μαζί του μουσική από την Κάτω Ιταλία και body music (Ξάνθη- φεστιβάλ μουσικών σχολείων 2018).

Φοίτησε στη θερινή ακαδημία της μουσικολογίας Ιονίου πανεπιστημίου με θέμα τη διεύθυνση σχολικών , παιδικών και νεανικών χορωδιών και διδάσκουσα την Καναδή μαέστρο Jean Αshwort Βartle (2010). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη μουσική στο θέατρο και τον κινηματογράφο με τον Νίκο Κυπουργό και φωνητικού αυτοσχεδιασμού με τη Σαββίνα Γιαννάτου. Το 2013 παρακολούθησε επίσης το σεμινάριο με τίτλο «η φωνή των ανθρώπων» με τη Μάρθα Φριντζήλα και τα τελευταία 5 χρόνια είναι μέλος του διερευνητικού φωνητικού εργαστηρίου του βαρύτονου Σπύρου Σακκά. Πρωταγωνίστησε στην παιδική όπερα του Νίκου Κυπουργού ‘’σιωπή ο βασιλιάς ακούει’’ (θέατρο Αυλαία 2013) και στην παράσταση ‘’Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας’’ σε μουσική του ίδιου συνθέτη (σκην. Σοφία Σπυράτου, θέατρο Εγνατία 2016-2017) Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Γιώργος Καζαντζής, Μιχάλης Σιγανίδης, ex silentio, Θοδωρής Κοτονιάς, Ανδρέας Καρακότας, Βασίλης Λέκκας, Θοδωρής Βουτσικάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Μαρία Θωίδου, Ηλιοδρόμιο, Γιάννης Παπαγεωργίου κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορους δίσκους όπως: Αλκίνοος Ιωαννίδη «μικρή βαλίτσα» (Cobalt music 2014), Γιάννης Παπαγεωργίου ‘’από τη σιωπή στη σιωπή’’ (Minos Emi-2018) κ.α