ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Πολυφωνική Χορωδία Φίλων του String Theory Ensemble
Περίοδος Οκτ. 2018 – Μάιος 2019
ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΡΧΑΡΙΟ – ΜΕΣΑΙΟ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ
με τον Γιώργο Πατεράκη

UPDATE
Η Χορωδία Φίλων του String Theory προσκαλεί νέους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα σεμινάρια του ΑΡΧΑΡΙΟΥ (κάθε Τετάρτη) και ΜΕΣΑΙΟΥ (κάθε Τρίτη) τμήματος.
Ο Β' κύκλος των σεμιναρίων ξεκινά την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2019.
------------------------
Vocal coaching: Εύα Λαύκα, Αυγερινή Γάτση
Repetition: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Διεύθυνση χορωδίας: Γιώργος Πατεράκης
-------------------------
Για εγγραφή & πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6974570209


----------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
Ποιους αφορά;
Τους πάντες: μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η πρόθεση να ξεπεράσουμε την αλλόκοτη συστολή του “α, όχι δεν τραγουδάω γιατί μου έχουν πει πως είμαι φάλτσος”, και η διάθεση της σύμπραξης σε ένα πειθαρχημένο πολυφωνικό φωνητικό σύνολο. Μουσικές γνώσεις δεν είναι διόλου απαραίτητες.

Τι θα κάνουμε;
α) Θα “ξεψαρώσουμε”, θα συνεργαστούμε και, μέσα από μια ομαδική διαδικασία, θα βελτιωθούμε.
β) Θα γνωρίσουμε κάποια στοιχεία της μουσικής τα οποία, σε έναν ανυποψίαστο ακροατή, είναι πιο δυσδιάκριτα μεν, αλλά πολύ πιο ενδιαφέροντα και ουσιαστικά: θα αρχίσουμε δηλαδή να “βλέπουμε τη μουσική με άλλο μάτι”.
γ) Θα τραγουδάμε (αναγκαίο κακό, αφού το σεμινάριο είναι χορωδιακό), και θα μάθουμε να μην μπερδευόμαστε από τις άλλες φωνές που θα τραγουδούν δίπλα μας μια διαφορετική μελωδία (επίσης απαραίτητο, αφού είμαστε “πολυφωνικό” σύνολο).
δ) θα δώσουμε κάποιες πολύ βασικές πρώτες κατευθύνσεις για το πώς χρησιμοποιούμε το σώμα μας και τη φωνή μας όταν τραγουδάμε.

Για πόσο;
Οκτώβριος -Μάιος. Συνιστάται η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου αλλά, ειδικά στο αρχάριο τμήμα, μπορεί κανείς να ξεκινήσει οποτεδήποτε μέσα στη χρονιά.

Πότε - πού;
Κάθε Τετάρτη 18.00 – 20.00, στο Baumstrasse, Σερβίων 8, Βοτανικός, α' όροφος.
Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 18.00

Πόσο;
Μηνιαία συμμετοχή: 35 ευρώ
Drop in (δοκιμαστική παρακολούθηση ενός μαθήματος 2 ωρών): 10 ευρώ
---------------------------------------------------------
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΤΜΗΜΑ

Ποιους αφορά;
Το μεσαίο τμήμα αφορά ανθρώπους που έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη φωνή τους και δεν αναρωτιούνται αν είναι φάλτσοι. Γνώσεις μουσικής, προηγούμενη εμπειρία σε άλλα φωνητικά σχήματα κλπ είναι καλοδεχούμενα αλλά όχι απαραίτητα.

Τι θα κάνουμε;
Το μάθημα έχει τρεις άξονες:
α) Κύκλοι διαλέξεων για βαθύτερη κατανόηση της ίδιας της μουσικής (υπάρχει κάτι να “καταλάβουμε” σε ένα μουσικό έργο ή το μοναδικό κριτήριό μας είναι το αν και κατά πόσον μας “συγκινεί”;)
β) Πιο ειδικές τεχνικές οδηγίες για τη χρήση της φωνής (σωματικότητα, αναπνοή κλπ) που θα παρέχονται κατά περιόδους από ειδικό vocal coach.
γ) Εκμάθηση ρεπερτορίου.

Για πόσο;
Οκτώβριος -Μάιος. Το αργότερο που μπορεί κάποιος να ενταχθεί στο μεσαίο τμήμα είναι μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018. Μετά η ομάδα θα “κλειδώσει” και δεν θα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί νέα μέλη.

Πότε - πού;
Κάθε Τρίτη, 19.00 – 21.30, στο Baumstrasse, Σερβίων 8, Βοτανικός, α' όροφος.
Πρώτη συνάντηση: Τρίτη 2 Οκτωβρίου, 19.00

Πόσο;
Μηνιαία συμμετοχή: 40 ευρώ.
Drop in* (δοκιμαστική παρακολούθηση ενός μαθήματος 2,5 ωρών): 10 ευρώ.
*Σημ: στο μεσαίο τμήμα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δοκιμαστικά το πολύ τρία μαθήματα (drop-in). Μετά πρέπει να αποφασίσει αν θα ενταχθεί σε αυτό ή σε άλλο τμήμα, ή θα αποχωρήσει.
---------------------------------------------------------
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ

Το τμήμα προχωρημένων είναι ένα μια ήδη διαμορφωμένη ομάδα, η οποία έχει κάθε χρόνο μια ήπια ανανέωση με καινούρια μέλη που είτε έχουν ήδη αποκαταστήσει μια καλή σχέση με τη φωνή τους, είτε είναι ήδη μουσικοί (ερασιτέχνες ή επαγγελματίες). Το φωνητικό αυτό σχήμα έχει αξιώσεις μιας καλής ερασιτεχνικής χορωδίας και το ρεπερτόριο είναι αρκετά απαιτητικό.

Το τμήμα έχει μόνιμο repetiteur και vocal coach. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται κύκλοι εργαστηρίων φωνητικής από επισκέπτες- επαγγελματίες τραγουδιστές, και ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τη διαχείριση της φωνής.
Οι συμμετέχοντες στο προχωρημένο τμήμα παρακολουθούν ολόκληρο τον κύκλο (Οκτώβριος – Μάιος) είναι και οι απουσίες περιορισμένες.
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη, 20.15 – 22.45, στο Baumstrasse, Σερβίων 8, Βοτανικός, α' όροφος.
Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 20.15.
Μηνιαία συμμετοχή: 50 ευρώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ:
6974570209, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.