ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Mısırlı Ahmet Workshop
11 & 12 Μαϊου 2019

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ : 17.00

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6946393094
 -ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ-

Την άνοιξη οι ρυθμοί της φύσης αλλάζουν. Όλα φαντάζουν πιο όμορφα και αισθάνεσαι μια ανεξήγητη χαρά την οποία θες και να μοιραστείς.
Αυτή η άνοιξη μας φέρνει στην Αθήνα τον Misirli Ahmet , τον ζωντανό θρύλο των κρουστών.
Ο Misirli Ahmet, ο άνθρωπος ο οποίος μέσα από την προσωπική του μάτια και πορεία επηρέασε και ενέπνευσε τους κρουστους παγκοσμίως επιστρέφει έπειτα από αρκετά χρόνια στη χώρα που τόσο αγαπάει για να μας συναντήσει και να μοιραστούμε μαζί του 2 μέρες γεμάτες από ρυθμό και χαρά που όλοι μαζί θα συγχρονιστουμε και θα γίνουμε ένα.
Ο άνθρωπος που κατάφερε να αντικρύσει με τα μάτια της ψυχής του την προσωπική του αλήθεια, να σπάσει τα όρια και να ανοίξει νέους δρόμους για την darbuka και όχι μόνο θα βρίσκεται μαζί μας για να μοιραστούμε 2 μέρες γεμάτες από τη μοναδικότητα και την εκφραστικοτητα της τεχνικής του ή όποια δημιούργησε ένα νέο « σωμα» στη μουσική. Δύο μέρες που όλοι μαζί θα βγούμε από τη φυλακή του χρόνου και θα παίξουμε μαζί του.
Το ραντεβού μας;
Στις 11 και 12 Μαΐου στον ιδιαίτερο χώρο του Baumstrasse.
Όχι μόνο οι κρουστοί, αλλά οποιοσδήποτε ασχολείται και αγαπάει τη μουσική, το ρυθμό και το χορό καλείται να είναι παρών να συναντηθούμε, να αφήσουμε πίσω μας αυτά που ήδη ξέρουμε και να κουρδιστουμε στο παρόν.

Mısırlı Ahmet

Ο Misirli Ahmet ( Ahmet Yildirim) γεννήθηκε το 1963 στην Άγκυρα της Τουρκίας. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει darbuka και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ένας από τους πιο αναγνωρισμενους κρουστους. Η ανάγκη του να πειραματιστει τον έστειλε στο εξωτερικο με καθοριστική στάση την Αίγυπτο, η οποία του χαρισε και το όνομα με το οποίο μετέπειτα γίνεται γνωστός « Ο Αχμέτ από την Αιγυπτο( Mısırlı Ahmet)».
Ερχόμενος σε επαφή με τον αραβικό τρόπο παιξίματος, αρκετά διαφοροποιημενο από τον τουρκικό, θα τον υιοθετήσει και στη συνέχεια θα αναπτυξει μια καθαρά δική του τεχνική, η οποία μεταμόρφωσε τη darbuka προβάλλοντας όχι μόνο τις φυσικές δυνατότητες του οργάνου αλλά και την ίδια την εκφραστική του φύση.
Ο Mısırlı Ahmet μέσα από την πορεία του και την τεχνική του δημιούργησε μια νέα εποχή για την darbuka και την doholla.
Έχει ηχογραφήσει 4 προσωπικούς δίσκους και πλέον αναγνωρίζεται ανάμεσα στους σύγχρονους σημαντικούς μουσικούς του κόσμου όπου η παγκόσμια μουσική κοινότητα υποκλίνεται. Δίνει workshops και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενω ταυτόχρονα έχει μεγάλο αριθμό συμμετέχων σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Από το 2007 και έπειτα διατηρει την δική του σχολή στην Κωνσταντινούπολη η οποία είναι πόλος έλξης για ανθρώπους απ όλο τον κόσμο.