ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
CONTEMPORARY RITUAL DANCE
Ανοιχτό σεμινάριο masterclass και παράσταση
με την Παυλίνα Τσιάτσιου

Στο 7ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Κυριακή 7 Ιουλίου | 20.30-23.30
-είσοδος ελεύθερη-
1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας
Ιάκχου 2 & Παγκάλου, Ελευσίνα

Ποια είναι η σχεση του σύγχρονου χορού µε την Αρχαία Ελλάδα; ποιά είναι τα κοινά τους στοιχεία;

Ακολουθώ την ενέργεια και τη δυναµική του σύγχρονου χορού ενώ παράλληλα χρησιµοποιώ στοιχεία και τεχνικές από την Αρχαία Ελλάδα και οδηγώ τον χορευτή να γευτεί και τα δύο. Βασίζοµαι σε τεχνικές αναπνοής και της χρήσης της ζωτικής µας ενέργειας, του άξονα. της ισορροπίας και της αρµονίας ώστε να µπορεί ο χορευτής να ακολουθήσει τη φυσική κίνηση. Από τους αρχαίους χρόνους, ο χορός είναι το σύµβολο της συνειδητής παρουσίας της ζωής. Ο χορός είναι µια τελετή. Στοχεύω στην ενδυνάµωση του κέντρου, της πηγής µας, πάνω στην οποία θα βασιστούµε για να µπορέσουµε να απελευθερώσουµε το σώµα µας.

Περιγραφή µαθήµατος
Αρχικά ξεκινάµε µε ένα τελετουργικό ζέσταµα του σώµατος και µε ασκήσεις συνειδητοποίησης του σώµατος µας στο πάτωµα ώστε να νιώσουµε στο εδώ και τώρα.
Συνεχίζουµε µε ενεργοποίηση του κέντρου µας µε ενδυνάµωση και τεχνικές σύγχρονου χορού Peter Goss, Limon, Release.
Τέλος, διδάσκεται µία χορογραφία όπου χρησιµοποιούµε στοιχεία από την Αρχαία Ελλάδα τα οποία και προσαρµόζουµε στο σύγχρονο κόσµο µας..

Η Παυλίνα Τσιάτσιου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Επαγγελµατική σχολή χορού Α. Πέτροβα. Έπειτα από διαγωνισµό χορού, έγινε δεκτή στην Ακαδηµία κλασικού και σύγχρονου χορού στη Βάρνα. Στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι το 2002 και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της (Université Paris VIII) Art de la scène et du spectacle/ χορός-χορογραφία. Παραµένοντας στη Γαλλία παραπάνω από13 χρόνια συνεργάστηκε µε οµάδες σύγχρονου χορού όπως Peter Goss, Compagnie Movimiento, Ishikawa Fukurow Company, Digital flesh, Cie bo-D µε περιοδείες στη Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία.
Το 2014 συµµετείχε στη µικρού µήκους ταινία "milia" (Official Selection Festival International Dança em foco – RJ 2015, AVDP 2016). Στη συνέχεια δηµιούργησε την πρώτη της χορογραφία "Renaissance" (Official Selection AVDP 2015, Φεστιβάλ Δελφών
2017). Από το 2015 συµµετέχει ώς Ιέρεια στην τελετή Αφής της Ολυµπιακής Φλόγας.
Ζει µεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας συµµετέχοντας σε παραστάσεις, χορογραφίες, βίντεο χορού, ταινίες και δίνει µαθήµατα σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και Εξωτερικό.