ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙA [2024-2025]

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βασικές αρχές του Σύγχρονου χορού και του Contact improvisation με την Εμμανουέλα Κορκή στο Baumstrasse.

Βασικές αρχές του Σύγχρονου χορού και Αυτοσχεδιασμού με την Εμμανουέλα Κορκή στο Baumstrasse.

1.Από εμάς στο χώρο.
Μέσα από την αναπνοή θα παρατηρήσουμε το σώμα και το μυαλό μας . Μέσα από ασκήσεις συγκέντρωσης και ομαδικότητας θα έρθουμε στον παρόντα χώρο και θα ψάξουμε τους τρόπους μετακίνησης και διαχείρισης του βάρους και της δύναμης μας.
Θα αναζητήσουμε τρόπους εισόδου , μετακίνησης και εξόδου στα διαφορετικά επίπεδα του χώρου και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές ποιότητες κίνησης σε διαφορετικές ταχύτητες. Τέλος θα δημιουργήσουμε και θα μάθουμε μεγαλύτερους χορευτικούς συνδυασμούς με σκοπό την εξάσκηση, την συνειδητοποίηση και την διεύρυνση του κινητικού μας λεξιλογίου.

2. Από εμάς στο χώρο και στο άλλο/στους άλλους.
Σημασία έχει η ειλικρινής πρόθεση για επαφή, να ακούσουμε και να ακουστούμε, συνειδητά και με την διαίσθηση μας. Πώς ξεκινώ; Με μια άφιξη. Πώς συνεχίζω; Με μια συνάντηση. Ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό, το δυνατό και το μαλακό, το τέμπο και τον ρυθμό, το κοντινό και το μακρινό. Χρησιμοποιώντας το κέντρο και τους άξονες μας, θα υποστηρίξουμε και θα αντισταθούμε, θα αιωρηθούμε και θα ριζώσουμε, θα πέσουμε και θα γλιστρήσουμε. θα μοιραστούμε το βάρος εν κινήσει, θα χρησιμοποιήσουμε την ορμή, την ροή και την παύση. Θα αναγνωρίσουμε το σημείο και τις μεταμορφώσεις του για να χορέψουμε στιγμή προς στιγμή.

3. Αυτοσχεδιάζοντας σε διαφορετικές διάρκειες και χώρους. Εμπνεόμαστε από τα 6 Viewpoints της Μ.Οverlie, τη Ηatha Yoga, το Contact Improvisation, την Αναρρίχηση, την σχέση με την ζωντανή Μουσική , καθώς και από την ομορφιά της Γλυπτικής και Ζωγραφικής τέχνης.

Ο κύκλος μαθημάτων απευθύνεται σε όσους συγκινεί ο χορός και επιθυμούν να τον γνωρίσουν και σε εκείνους που θέλουν να εμβαθύνουν στην πρακτική τους, καθώς και σε σπουδαστές χορού και θεάτρου.

Χρόνος: Κάθε Δευτέρα 20.00-21.30 και Παρασκευή 20.00-22.00.
Διάρκεια : Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος ( +2 διήμερα σεμινάρια)
Χώρος : Διεύθυνση: Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός
Για περισσότερες πληροφορίες/ Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6977415434 .

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

010 Elculture Logo Primary   2
040 Logowhiteonblackroundedgr
020 Logonew
030 Toradiofonogr 620x620 24
120 Better Q White
050 Logo
070 Logaki
090 Artic2