ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και σεις, πώς τα περνάτε;
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ STRING THEORY ENSEMBLE
Tρίτη 22 Μαΐου & Τετάρτη 23 Μαΐου | 21.30
Τηλ. κρατήσεων - πληροφορίες: 6983313302 (17.30-21.30)

---------------------------------------------------------
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Αφορμή για την δομή της φετινής συναυλίας είναι μια σειρά παλιών, αδέσποτων επιστολών (1934-1947), που βρέθηκαν τυχαία στο υπόγειο ενός παλιού αρχοντικού, στα Πατήσια.

Πρόκειται για την αλληλογραφία των παιδιών μιας ευκατάστατης, αστικής οικογένειας, του Γιώργου και της Φωφώς, με τους φίλους τους, Φοιβη και Αντώνη οι οποίοι, το 1939, μεταναστεύουν στην Αίγυπτο.

Μέσ' απ' τα γράμματα οι φίλοι μοιράζονται την κοινή αγάπη τους για τη μουσική, τα εφηβικά τους όνειρα, την ελπίδα για το ξαναντάμωμα, τις αναμνήσεις τους από την ανέμελη αστική καλοπέραση. Εν τω μεταξύ όμως, στην Ελλάδα συμβαίνουν σημεία και τέρατα: η είσοδος της χώρας στον Μεγάλο Πόλεμο, ο τορπιλισμός της Έλλης, ο θάνατος του Μεταξά, η Απελευθέρωση, ο θάνατος του Γεωργίου Β', η υπογραφή Συμφωνίας της Βάρκιζας, η έναρξη Εμφυλίου, τα συσσίτια.

Τα χρόνια περνούν, και το 1946-47 η φιλία τρέφεται πλέον από φουστάνια, κυλότες, σουτιέν και καλλυντικά, τα οποία ο Γιώργος και η Φωφώ παραγγέλνουν από την Αθήνα στους αιγυπτιώτες φίλους τους, στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια.

Τις επιστολές θα διαβάσουν οι: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Δήμητρα Καραγιώργου, Χαρά Τζόκα, Δήμητρα Καραγιώργου και Λιλή Σκαραμαγκά.
-------------------------------------------------------------
Πιάνο: Κατερίνα Γρηγοριάδου – Γιώργος Πατεράκης
Κιθάρα – μαντολίνο: Σπύρος Ηλιάδης
Ακορντεόν - σόλο τραγούδι: Αυγερινή Γάτση
Διεύθυνση χορωδίας: Γιώργος Πατεράκης
Φωνητική προετοιμασία: Εύα Λαύκα – Αυγερινή Γάτση
Ιδέα - σχεδιασμός παράστασης: Γιώργος Πατεράκης
Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου
--------------------------------------------------------------
Ευχαριστούμε θερμά την Μπέττυ Δραμισιώτη για την γενναιόδωρη συμβολή της στον σχεδιασμό της παράστασης, τις ιδέες της και την κριτική της ματιά.