ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

James Wylie’s Lost Cities Ensemble
“Shadows of Perception” (πρεμιέρα) 25 & 26/1

 Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 | 21.00

Μια μουσική διασκευή του επικού ποιήματος Συνέδριο των Πουλιών του Πέρση ποιητή Ατταρ. Η μουσική αφήγηση πραγματώνεται μέσα σε ένα όνειρο με τη σύμπραξη θεάτρου σκιών και βίντεο προβολών.

James Wylie - καμαντσέ, σαξόφωνο, σέταρ, σύνθεση
Nima Khoshravesh - σέταρ
Arman Sigarchi - ούτι
Fausto Sierakowski - σαξόφωνο
Reza Samani - κρουστά
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης - βίντεο, φωτα

Το έργο “Shadows of Perception” η «Σκιές της Αντίληψης» προέρχεται από τα βάθη ενός ονείρου. Όπως είναι χαρακτηριστικό αυτών των καταστάσεων, στρώματα νοήματος πλέκονται αφήνοντας μας να περιπλανηθούμε και να ερμηνεύσουμε τον συμβολισμό ελεύθερα. Η σύνθεση εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από το επικό ποίημα «Συνέδριο των πουλιών» του Πέρση ποιητή Φαρίντ Ουντίν Αττάρ και ακολουθεί τη δομή του ποιήματος καθώς τα πουλιά ξεκινούν ένα ταξίδι το οποίο τα μεταφέρει σε επτά κοιλάδες. Καθεμιά από αυτές αντιπροσωπεύει διαφορετικές καταστάσεις μετασχηματισμού, τις οποίες τα πουλιά πρέπει να περάσουν στην αναζήτηση του μεγάλου μυθικού Simorgh. Στο όνειρό μου, αυτά τα πουλιά παίρνουν τη μορφή ιθαγενών πουλιών της Νέα Ζηλανδίας, καθώς πηγαίνουν να αναζητήσουν έναν νέο ηγέτη. Ο νέος αυτός ηγέτης έχει τη μορφή του Manaia, μιας σημαντικής μορφής στη μυθολογία των Maori,που απαρτίζεται από στοιχεία πουλιών, ψαριών και ανθρώπων και έχει την ικανότητα να καθοδηγεί και να επικοινωνεί τόσο με το γήινο, όσο και με τον ουράνιο κόσμο.Περνώντας βαθύτερα στο όνειρο, βλέπουμε τα πουλιά να ξεκινούν την αναζήτησή τους από το νησί Kapiti, ένα από τα σημαντικότερα μέρη προστασίας των πτηνών της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο συμβολίζει τη γέννα και τα πρώτα χρόνια ζωής. Κάθε κοιλάδα που θα περάσουν τα πουλιά αντιστιχεί σε μία φάση της ζωής του ανθρώπου καταλήγοντας φυσικά σε αυτή του θανάτου, ο οποίος αντανακλάται στη μεγάλη λίμνη. Όλα αυτά φαίνονται σα να συμβαίνουν στο πέρασμα μιας ημέρας - ή ενός ύπνου…

James Wylie

Οι συναυλιες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του προγράμματος Transfer International, μιας πρωτοβουλίας του NRW KULTURsekretariat και του Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen.

NRWI 4c 01

Lost Cities Ensemble:

“Book of Heroes” (2018) :  https://www.youtube.com/watch?v=8ktRq2p2yMY

“The Darkest of Winter Nights…” (2017) : https://www.youtube.com/watch?v=nvo3doF8bVk

https://www.facebook.com/Lost-Cities-Ensemble-1646640012048583/

www.jameswyliemusic.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παρασκευή 25 & 26 Ιανουαρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
-είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά-
Πληροφορίες : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (17.30-21.30)
Baumstrasse: Σερβίων 8 (2ος Οροφος), Βοτανικός