ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Cihan Türkoğlu live @ Baumstrasse

 

Σάββατο 26 Οκτωβρίου | 21.30

 

Οι ανθρώπινες και πολιτισμικές αξίες των παραδόσεων, κυρίως της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και η ανάγκη που ένιωθε ο καλλιτέχνης να αναζητήσει την λιτότητα και την αγνότητα περασμένων χρονών σήμερα, ώθησαν την επιλογή και δημιουργία μελωδίων, με ελπίδα την αφύπνιση ανθρωπιστικών ενστίκτων ενός αποξενωμένου, «μουδιασμένου» πλέον κόσμου.

Η δεξιοτεχνία κι ευαισθησία στο σάζι & τη φωνή του Τζιχάν Τούρκογλου μας οδηγούν σε ένα σαγηνευτικό ταξίδι στα μυστικά της παραδοσιακής μουσικής.

Ένα συναρπαστικό τοπίο, γεμάτο ηχοχρώματα, εντάσεις, απαλές στιγμές και ηχητικές εκπλήξεις, που βλέπει βαθιά, στην καρδιά της ίδιας της μουσικής είναι το αποτέλεσμα αυτού του έργου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παιχτούν οργανικά κομμάτια και παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές περιοχές και παραδόσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας , και μουσικές συνθέσεις του ιδίου, που απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία με διαφορετικές τεχνικές οργάνων της οικογένειας του σάζι.

φιλική συμμετοχή
Μάρθα Φριντζήλα: φωνή
Δημήτρης Καρναχωρίτης: Σάζι

 

Cihan Türkoğlu (Τζιχάν Τούρκογλου)

Ο Cihan Türkoğlu γεννήθηκε στην Τουρκία και ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι σε ηλικία 13 χρονών παίζοντας σάζι.

Στα 18 του εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να σπουδάσει κλασικό τσέλο στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά. Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών συνέθεσε μουσική για θεατρικές παραστάσεις και πραγματοποίησε διάφορες εμφανίσεις παρουσιάζοντας την τούρκικη παραδοσιακή μουσική, ενώ συμμετείχε και σε πολυάριθμα διεθνή πρότζεκτ ως μουσικός διευθυντής και ως συνθέτης.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει και συνεργασία με διαφορετικές μορφές τέχνης όπως το θέατρο, ο χορός, η ποίηση.

Σπούδασε σάζι με τον Mehmet Erenler, Κοπούζ με τον Erkan Oğur και τσέλο με τον Sami Öztop

http://cihanturkoglu.com/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.30
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Baumstrasse: Σερβίων 8 (2ος Οροφος), Βοτανικός