ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Bōrago - Παρουσίαση Δίσκου

Πέμπτη 14 Απριλίου | 21.00

 

Με πολλή χαρά και προσμονή μετά από ένα και κάτι ακόμα χρόνο κυκλοφορίας θα παρουσιάσουμε το δίσκο μας Borago.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, εμείς και όλοι οι φίλοι μας που συμμετείχαν, θα είμαστε στο Baumstrasse και θα σας περιμένουμε.

Γιώργος Παπαϊωάννου (βιολί, λάφτα)
Γιάννης Ζάννης (τάμπλα)

Νίκος Παπαϊωάννου (τσέλο)
Χάρης Λαμπράκης (νέυ)
Peter Jacques (κλαρίνο)

Το cd θα πωλείται στο χώρο.

Η παρουσίαση θα βιντεοσκοπηθεί από τον Πάνο Ανδριανό.

https://www.facebook.com/boragomusic/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

BAUMSTRASSE - ΣΕΡΒΙΩΝ 8, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, Τ.Κ. 104 41, ΑΘΗΝΑ
GOOGLE MAP LINK: https://goo.gl/maps/2FQFR9E7qUJVQFe27
--------------------------

*Ο χώρος είναι COVID FREE. Οι εισερχόμενοι στον χώρο πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 3 μηνών και αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τοσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο οσο και καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.
Παρακαλούμε για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα της εκδήλωσης, να προσέλθετε μισή ώρα πριν την έναρξη (20.30).

_________________________________________________________________________

Ιστορία

Γνωριστήκαμε στην Κρήτη, στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος (ΜΕΛ), που εμπνεύστηκε ο Ross Daly, ένας από τους σπουδαιότερους ανθρώπους και οραματιστές στον κόσμο της μουσικής. Το ΜΕΛ είναι πόλος έλξης και σημείο συνάντησης για μουσικούς από όλο τον κόσμο, που έρχονται να μάθουν και να διδάξουν τις διάφορες μουσικές παραδόσεις.

Από πέρσι αρχίσαμε να βρισκόμαστε και στην Αθήνα, να παίζουμε, να μελετάμε μαζί ινδική μουσική και κάποιες συνθέσεις του Γιώργου και να δίνουμε συναυλίες. Στα πλάισια αυτής της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει, θα βρισκόμασταν στο Πήλιο για πρόβες για μια επερχόμενη συναυλία κι εκεί μας βρήκε η καραντίνα για την πανδημία COVID-19, τον Μάρτη του 2020.

Έτσι, περάσαμε μαζί παίζοντας μουσική και συμβιώνοντας, 60 μέρες, από την αρχή της άνοιξης ως τις απαρχές του καλοκαιριού, στο μαγευτικό βουνό του Πηλίου, σε ένα απομονωμένο χωράφι μέσα στο δάσος, δίχως έγνοιες και παρεμβολές από τη ζωή της πόλης, αφού όλα είχαν σταματήσει. Αρχίσαμε να μελετάμε και να δίνουμε πολύ χρόνο στον αυτοσχεδιασμό, εξερευνώντας περιοχές άγνωστες και αναζητώντας κοινούς τόπους, μέσα από τους ήχους του βιολιού, της τάμπλας και της λάφτας, φέρνοντας σε επαφή τον μελωδικό κόσμο των τρόπων και των μακάμ με τον ρυθμικό κόσμο της ινδικής παράδοσης και το μελωδικό περιβάλλον των ράγκα.

Ο καρπός αυτής της συνάντησης είναι το άλμπουμ Borago, που περιέχει τα επτά κομμάτια που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης μας στο Πήλιο. Το ίδιο το βουνό και η φύση έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία τους, γι’ αυτό και κάποια κομμάτια έχουν ονόματα λουλουδιών. Αυτό που, νομίζουμε, αυθόρμητα και πηγαία αποπνέουν αυτά τα κομμάτια είναι καθαρό αέρα, καθαρό νερό, καθαρή τροφη΄, φιλική συνύπαρξη, αλληλεγγύη, σεβασμό στα αυτονόητα και ανεκτίμητα φυσικά δώρα που μας περιβάλλουν και μας κρατούν στη ζωή.

Όταν τελείωσε η καραντίνα μπήκαμε στο στούντιο και ηχογραφήσαμε τα εφτά νέα κομμάτια με τη συμμετοχή κάποιων φίλων και καταπληκτικών μουσικών. Τα κομμάτια του άλμπουμ είναι:

  1. Primula ~ Γ.Παπαιωάννου (λάφτα)
  2. Yurtsa ~ Γ.Παπαιωάννου (λάφτα) & Π. Ζακ (κλαρίνο)
  3. Borago ~ Γ.Παπαιωάννου  βιολί   &  Ν.Παπαιωάννου (τσέλο)
  4. Swapna ~ Γ.Παπαιωάννου (λάφτα) &  Χ.Λαμπράκης (νέι)
  5. Puryana ~ Γ.Παπαιωάννου (λάφτα)
  6. Christina ~ Γ.Παπαιωάννου (βιολί)
  7. Primula flower ~ Γ.Παπαιωάννου (βιολί) & Ν. Παπαϊωάννου (τσέλο)

Σε όλα τα κομμάτια πάιζει τάμπλα ο Γιάννης Ζάννης