ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΕΤΡΟΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΜΗΣ ‘Όπως το άστρον της αυκής’
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4 | 20.30

 

Οι ‘Μιχάλης & Πέτρος Κουλουμής’ εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί, επί σκηνής, στην Αθήνα. Θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις και καινούρια τραγούδια, καθώς και υλικό από τη μουσική κληρονομιά της ιδιαίτερης τους πατρίδας, της Κύπρου.
Μεγαλωμένοι σε μουσική οικογένεια, οι Πέτρος & Μιχάλης Κουλουμής ανέπτυξαν από νωρίς δεξιότητες και ευαισθησίες οι οποίες τους οδήγησαν δίπλα σε σημαντικούς εκπροσώπους ποικίλων μουσικών παραδόσεων. Η μουσική τους γλώσσα διακατέχεται από χαρακτηριστική εκφραστική αμεσότητα και αυτοσχεδιαστική διάθεση, πλούσια σε ηχοχρώματα από την Ανατολική Μεσόγειο, έχοντας όμως ιδιαίτερη αναφορά στις παραδόσεις της Ελληνικής μουσικής.
Η Κυπριακή μουσική, άγνωστη και ανεξερεύνητη από το ευρύ κοινό, αποτελεί δείγμα σημαντικού μουσικού πολιτισμού της Ανατολικής Μεσογείου. Με επιρροές από την μουσική της Σμύρνης, των Δωδεκανήσων, της Καππαδοκίας και της Κωνσταντινούπολης, με πλήθος σκοπών που έχουν βάση το μακάμ και με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στον Μεσαίωνα, τα Βυζαντινά και τα μεταπολεμικά χρόνια, η μουσική της Κύπρου παραμένει ζωντανή και έτοιμη να την ανακαλύψουμε όσο ποτέ άλλοτε.

Πέτρος Κουλουμής: φωνή, λαούτο, πιάνο
Μιχάλης Κουλουμής: βιολί, βιόλα, φωνή
Φιλική συμμετοχή: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – λάφτα, κιθάρα, λαούτο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μεγ. Δευτέρα, 18 Απριλίου, 20:30
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ*
Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. |
6907183406 (ώρες 18.00-22.00)
*Ο χώρος δεν διαθέτει POS
BAUMSTRASSE - ΣΕΡΒΙΩΝ 8, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, Τ.Κ. 104 41, ΑΘΗΝΑ
GOOGLE MAP LINK: https://goo.gl/maps/2FQFR9E7qUJVQFe27
--------------------------
*Ο χώρος είναι COVID FREE. Οι εισερχόμενοι στον χώρο πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 3 μηνών και αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο όσο και καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.
Παρακαλούμε για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα της εκδήλωσης, να προσέλθετε μισή ώρα πριν την έναρξη (20.00).