ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία με τον Cihan Türkoğlu

 

Ο Τούρκογλου θα παρουσιάσει ένα μέρος του νέου του άλμπουμ “GÖÇ” μαζί με άγνωστες συνθέσεις του καθώς και παραδοσιακά κομμάτια από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Στο «GÖÇ» οι συνθέσεις του Τούρκογλου αναμειγνύονται με παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Περσία και την Αρμενία και εκτελούνται με παραδοσιακά όργανα. Οι συνθέσεις εκτελούνται κατά καιρούς με παραδοσιακό τρόπο, ενώ άλλες φορές με σύγχρονες τεχνικές και αρμονίες. Στην πραγματικότητα, παρόλο που οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει για ένα ακουστικό κουαρτέτο, η ηχογράφηση κατέληξε να έχει τον ήχο μεγάλης μπάντας.

Το στήσιμο πολλαπλών κρουστών δημιουργεί έναν εντυπωσιακό περιβάλλοντα ήχο, μέσα στον οποίο αλληλεπιδρούν πλούσια ηχοχρώματα και αρμονίες. Αυτή η αλληλεπίδραση χτίζει το τέλειο έδαφος για τα φωνητικά, τις μελωδίες και τα σόλο. Η τέλεια πλατφόρμα έκφρασης.

«GÖÇ» στα τουρκικά σημαίνει μετανάστευση. Στη δική μου προσωπική ιστορία έχω αναθέσει σε αυτήν τη λέξη ένα ευρύτερο νόημα και ένα πολύ βαθύτερο συναίσθημα. Εξιστορώ μια μετανάστευση συναισθημάτων, πνευμάτων και σκέψεων. Κάνοντας χρήση ποιητικής αδείας αφηγούμαι για μεταναστεύσεις εντός χρονικών διαστήματων, για μεταναστεύσεις μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, για μετανάστευση μέσω ενός ήχου ή ακόμα μέσω μιας μυρωδιάς, μέσω ενός οικείου προσώπου ή μέσω ενός ξένου. Τέλος, οραματίστηκα την αιώνια μετανάστευση μέσω του εαυτού μας.

Οι καλλιτέχνες

Cihan Türkoğlu : vocal, divan saz, bağlama, cura, kopuz, davul, compositions, lyric

Ross Daly : Κρητική λύρα & τάρχου με συμπαθητικές χορδές

Κέλυ Θωμά : Κρητική λύρα & σοπράνο λύρα με συμπαθητικές χορδές

Bijan Chemirani : zarb, daf, bendir, udu drum

Haig Sarikouyoumdjian : duduk

Νίκος Παραουλάκης: νέι, mix & mastering

Θόδωρος Δασκαλάκης: cd cover painting

 

https://cihanturkoglu.com/en/

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 21.30
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Baumstrasse: Σερβίων 8 (2ος Οροφος), Βοτανικός