ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευριπίδη Μήδεια- ένα τραγούδι (Vidcast)
9o
Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος

Διαθέσιμο στο estage.gr

Η παράσταση αναλόγιο Μήδεια- ένα τραγούδι είναι μία μουσική ανάγνωση της Μήδειας του Ευριπίδη. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύει όλους τους ρόλους ακολουθώντας ένα αυστηρό μουσικό σχέδιο, ένα είδος παρτιτούρας που επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό και παραμένει ανοιχτή στο τυχαίο. Τα χορικά του έργου παρουσιάζονται μελοποιημένα και ερμηνεύονται ζωντανά από τους μουσικούς. Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε χωρίς διακοπή στο Baumstrasse Recording Studio.

Μετάφραση : Νικολέττα Φριντζήλα

Σκηνοθεσία : Μάρθα Φριντζήλα

Πρωτότυπη μουσική : Βασίλης Μαντζούκης

Ηχοληψία : Γιάννης Παξεβάνης

Βοηθός σκηνοθέτη : Μαριέλλα Παναγιώτου

Σκηνοθεσία βίντεο : Πάνος Ανδριανός

Χειριστές κάμερας : Πάνος Ανδριανός, Μαριέλλα Παναγιώτου, Χρύσα Παριανού

Ερμηνεία : Μάρθα Φριντζήλα, Παναγιώτης Μανουηλίδης, Βασίλης Μαντζούκης, Νίκος Παπαϊωάννου

Η Μήδεια είναι από τα πιο παράξενα πρόσωπα στην αρχαία τραγωδία. Όσο την πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Άπιαστη για εμάς όσο και για τον Ιάσονα που στα τελευταία του λόγια εύχεται μόνο να μπορούσε να την πιάσει στα χέρια του, ενώ αυτή υψώνεται, λυτρωμένη και τροπαιοφόρος  στα ουράνια. Είναι ιέρεια, μάγισσα, γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, ερωτευμένη, προδομένη, ξένη, εξόριστη. Δεν χωρά πουθενά. Εγκαταλείπει την πατρίδα της προδίδοντας τον πατέρα της, σκοτώνοντας τον αδερφό της, εγκαταλείπει την Ιωλκό θυσιάζοντας έναν βασιλιά, βυθίζοντας ένα βασίλειο στο πένθος. Κι όλα αυτά για να βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο. Αν για τον έρωτα θυσιάζει τόσα κι άλλα τόσα, τι είναι ικανή να θυσιάσει για την ελευθερία της; Αφανίζει μία πόλη, οδηγεί στο φρικτότερο θάνατο τον βασιλιά και την “αντίζηλο” κόρη του και τελικά προσφέρει με το ίδιο της το χέρι στον προδότη Αργοναύτη το άκληρο και  θλιβερό μέλλον που του αναλογεί. Η Μήδεια βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η Μήδεια είναι το μάτι του κυκλώνα. Η τιμή της εντροπίας που προκάλεσε ο Ιάσονας με την προδοσία του, έχουν φτάσει σε τέτοια ύψη που η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Όταν το έργο ξεκινά όλα έχουν ήδη τελειώσει. Και αυτό που αναζητά η Μήδεια είναι μια διέξοδος από αυτό το τσουνάμι. Και καταφέρνει, σκηνή τη σκηνή, να συγκεντρώσει τα όπλα που θα την οδηγήσουν στην μεγάλη έξοδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 1 Ιουλίου | 21:00

Η μουσική παράσταση θα προβληθεί στην πλατφόρμα estage.gr και θα είναι διαθέσιμη από την πρεμιέρα της μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021

Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ