ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

9ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία

Το 9ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος και φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Από την 1η μέχρι και τις 10 Ιουλίου θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα του estage.gr. Εκεί θα βρείτε το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμά μας και όλες τις λεπτομέρειες για τα “εργαστήρια” και τα “δρώμενα” του Σχολείου.


Η έναρξη του 9ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος θα γίνει με την προβολή της μουσικής παράστασης αναλογίου ΜΗΔΕΙΑ -ένα τραγούδι, κλείνοντας έτσι τον κύκλο για τον Έρωτα στην τραγωδία. Το τριετές πρόγραμμα του Σχολείου μας με θέμα την Ορέστεια του Αισχύλου έχει τον τίτλο “Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία” και ανοίγει με την βιντεοσκοπημένη παράσταση - αναλόγιο των Μυγών του Ζαν Πωλ Σαρτρ σε νέα μετάφραση της Νικολέττας Φριντζήλα. Η παράσταση θα προβληθεί σε τρία μέρη.

Στο δεκαήμερο πρόγραμμα του Σχολείου μας μπορείτε να παρακολουθήσετε masterclasses υπό μορφή συνέντευξης με τίτλο “Συναντήσεις”. Στις συνεντεύξεις αυτές ένας μαθητής συναντά τον δάσκαλό του και συζητούν για την τέχνη και την ζωή, την μέθοδο, την εκπαίδευση και ό,τι άλλο προκύπτει από την ουσιαστική γνωριμία ενός μαθητή με τον δάσκαλό του.
Στις “Συναντήσεις” θα μιλήσουμε με την ηθοποιό, σκηνοθέτη και δασκάλα θεάτρου Ρούλα Πατεράκη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ακύλλα Καραζήση, την χορεύτρια χορογράφο Λίντα Καπετανέα και τον χορογράφο Γιόζεφ Φρούτσεκ, την σπουδαία τραγουδίστρια και συνθέτρια Σαβίνα Γιαννάτου, την δασκάλα τραγουδιού Μαρίνα Σάττι και τις “Fonέs” Ερασμία Μαρκίδη και Έλενα Λεώνη, τον συνθέτη και σκηνογράφο Βασίλη Μαντζούκη, τη θεατρολόγο σκηνοθέτη Τζωρτζίνα Κακουδάκη και τον μεγάλο μάστορα του θεάτρου σκιών Άθω Δανέλλη σε μία εκ βαθέων συζήτηση με τον νέο καραγκιοζοπαίχτη και θεατρολόγο Νικόλα Τζιβελέκη. Ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωσήφ Βιβιλάκης θα μας μιλήσει για τους θεούς του Αισχύλου, κι η Μάρθα Φριντζήλα για τον ρόλο του Χορού στο αρχαίο δράμα. Θα παρακολουθήσουμε την βιντεοσκοπημένη παράσταση του Προμηθέα Δεσμώτη της ομάδας Δρόμος με Δέντρα από το Παλαιό Ελαιουργείο.

Ευχόμαστε να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να παρουσιάσουμε μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Σχολείου μας ζωντανά το φθινόπωρο στην πόλη της Ελευσίνας! Προς το παρόν και μέχρι να ξαναβρεθούμε, για να “διασπείρουμε” την ανοσία της ζωντάνιας, της αλληλεπίδρασης και της δημιουργικότητας στο αποστειρωμένο διαδικτυακό μας περιβάλλον σάς προσκαλούμε να συμμετέχετε στα καθημερινά διαδραστικά ερωτηματολόγια, τεστ, κουίζ και παιχνίδια που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα του Σχολείου μας με θέμα τι άλλο; ...το αρχαίο δράμα.
Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες μας και κλείστε θέση στην πλατφόρμα του estage, και θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε χορηγός, αρχιθέωρος ή θεωρός του Σχολείου για δέκα ολόκληρες μέρες!

Το 9ο Αττικό Σχολείο θα προσφέρει 15 υποτροφίες για τους ενδιαφερόμενους που είναι κάτοικοι Ελευσίνας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (1/7 – 10/7)
Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του estage.gr για παρακολούθηση από την πρεμιέρα τους μέχρι τις 10 Ιουλίου στις 23.59.

Πέμπτη 1 Ιουλίου
21:00 Έναρξη Αττικού Σχολείου – Καλωσόρισμα
& Μουσική Παράσταση /Αναλόγιο “ΜΗΔΕΙΑ” Ευριπίδη- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10 ΕΥΡΩ

Παρασκευή 2 Ιουλίου
19:00 Παράσταση - Αναλόγιο “ΟΙ ΜΥΓΕΣ” του Ζαν Πωλ Σαρτρ -Πρώτη πράξη -ΔΩΡΕΑΝ
20:00 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία πρώτη ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ -ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ

Σάββατο 3 Ιουλίου
19:00 Παράσταση - Αναλόγιο “ΟΙ ΜΥΓΕΣ” του Ζαν Πωλ Σαρτρ -Δεύτερη πράξη- ΔΩΡΕΑΝ
20:00 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία δεύτερη ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ

Κυριακή 4 Ιουλίου
19:00 Παράσταση - Αναλόγιο “ΟΙ ΜΥΓΕΣ” του Ζαν Πωλ Σαρτρ -Τρίτη πράξη- ΔΩΡΕΑΝ
20:00 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία τρίτη ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ -JOZEF FRUCEK- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ

Δευτέρα 5 Ιουλίου
19:00 Διάλεξη ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ -Ιωσήφ Βιβιλάκης- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ
20:30 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία τέταρτη ΑΚΥΛΛΑΣ ΚΑΡΑΖΗΣΗΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ

Τρίτη 6 Ιουλίου
19:00 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία πέμπτη ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ
20:30 Προβολή ταινίας ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΡΕΣΤΕΙΑ -Πιερ Πάολο Παζολίνι-ΔΩΡΕΑΝ*

Τετάρτη 7 Ιουλίου
19:00 Διάλεξη -ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΟΝ ΜΕΛΟΣ -Μάρθα Φριντζήλα -ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ
20:30 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία έκτη ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ

Πέμπτη 8 Ιουλίου
19:00 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία έβδομη ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ
20:30 Προβολή ταινίας Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΓΩΝ -Πίτερ Μπρουκ- ΔΩΡΕΑΝ*

Παρασκευή 9 Ιουλίου
19:00 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία όγδοη ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ
20:30 Προβολή παράστασης Αισχύλου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ- ΔΩΡΕΑΝ

Σάββατο 10 Ιουλίου
19:00 Vidcast ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – Γνωριμία ένατη ΆΘΩΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 ΕΥΡΩ
20:30 Προβολή παράστασης «Συγκάτοικοι για γέλια» με τον Αθηναϊκό Θίασο σκιών του Άθω Δανέλλη -ΔΩΡΕΑΝ

* μόνο για τους υποτρόφους και τους συντελεστές του Αττικού Σχολείου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 1-10 Ιουλίου 2021 | estage.gr
Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του estage.gr για παρακολούθηση από την πρεμιέρα τους μέχρι τις 10 Ιουλίου στις 23.59.
Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ και του Δήμου Ελευσίνας.

Με την επικοινωνιακή υποστήριξη της Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.