ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Marivaudage
-άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε-
μία θεατρο-κινηματογραφική προσέγγιση της “Κληρονομιάς” του Μαριβώ
σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα


Τον Νοέμβριο στο Baumstrasse
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Πρεμιέρα: Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 | 21.30

 

- Με αγαπάτε έτσι δεν είναι; Με ρωτήσατε ποτέ τι πιστεύω;
- Ποιο το νόημα; Ξέρω την απάντησή σας, θα μου πείτε όχι.
- Αλλά κάντε την ερώτηση.
- Αυτό είναι; Σας αγαπώ, εσείς τι πιστεύετε;
- Ωραία! Χαίρομαι.
- Α!
-Δώστε επιτέλους τα διακόσιες χιλιάδες φράγκα να τελειώνουμε.


Συμβιβάζεται η αγάπη με το χρήμα; Πόση ειλικρίνεια αντέχει το πάθος; Στην πόση ευπρέπεια καίγεσαι; Στα πόσα φερσίματα ξεχειλίζει το ποτήρι; Με τρία ζευγάρια επί σκηνής και μία απρόσμενη κληρονομιά ο Μαριβώ δίνει αριστοτεχνική απάντηση.


Ανάμεσα σε ψέματα, υπεκφυγές παρεξηγήσεις και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, έξι φαινομενικά ψυχροί εραστές προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν, να ελιχθούν, να μπουν στο παιχνίδι, να ξεφύγουν από το παιχνίδι, να γευτούν την ανεπιτήδευτη απλότητα του έρωτα. Μα η ζωή είναι περίπλοκη, η πραγματικότητα σκληρή, οι δίκες ανιαρές, τα μικροσυμφέροντα τεράστια, ο γάμος έχει βάσανα, η χηρεία δυσβάσταχτη, οι ανάγκες μεγάλες: οι παίχτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους με γενναιότητα.


Μέσα από το πρίσμα της γλώσσας και τις γεωμετρίες της πλοκής αυτή η λαμπρή κωμωδία επιτρέπει στον Μαριβώ να αναλύσει περισσότερο από ποτέ τις πηγές της ανθρώπινης καρδιάς. Με αιχμηρές πινελιές και ευτράπελες καταστάσεις, προσφέρει με χιούμορ μια λεπτή κοινωνική κριτική και αναδεικνύει την πανταχού παρουσία του έρωτα,- και του συμφέροντος.


Η παράστασή χρησιμοποιεί ως καμβά το μονόπρακτο αυτό σκηνικό “κέντημα” του Μαριβώ για να ερευνήσει την δυσκολία της επικοινωνίας, τις αγκυλώσεις και τις επιπλοκές του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του. Οι ηθοποιοί καλούνται να παίξουν θέατρο για δύο κάμερες που τους ακολουθούν και τους εξετάζουν σε όλη την διάρκεια της παράστασης σαν “το μάτι της σκέψης”, σαν τον επίμονο σύντροφο οδηγό που μας επιβάλλεται διαρκώς, ειδικά όταν δεν τον χρειαζόμαστε, και επεμβαίνει μπλέκοντας ακόμα χειρότερα το κουβάρι των αποφάσεων και των επιλογών. Οι θεατές παρακολουθούν παράλληλα τα αντικειμενικά πλάνα του έργου και τα υποκειμενικά πλάνα του σκηνοθέτη σε αυτό το υβριδικό θεατροκινηματογραφικό δρώμενο που παίζεται σε δύο χώρους: την θεατρική σκηνή και την αίθουσα προβολής.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα
Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα
Πρωτότυπη: μουσική Βασίλης Μαντζούκης
Κοστούμια: Ηλιάνα Σκουλάκη, Baumstrasse Team
Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Παξεβάνης
Videography: Πάνος Ανδριανός
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέλλα Παναγιώτου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χρύσα Παριανού


Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Θεανώ Μεταξά, Ιωάννα Νασιοπούλου, Μιχάλης Πανάδης, Φοίβος Συμεωνίδης, Γιώργος Φριντζήλας
Πιάνο: Ανδρέας Γυφτάκης

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη 25 Nοεμβρίου 2021 - 21.30
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 - 21.30
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 - απογευματινή 19.00 και βραδινή 21.30
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021  -21.30
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου - 21.30
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου - απογευματινή 19.00 και βραδινή 21.30
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου - απογευματινή 19.00 και βραδινή 21.30
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου -απογευματινή 19.00 και βραδινή 21.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/marivaudage/

Διάρκεια : 100 λεπτά

Ώρα προσέλευσης: 21.00 | Ώρα έναρξης (αυστηρά): 21.30

BAUMSTRASSE - ΣΕΡΒΙΩΝ 8, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, Τ.Κ. 104 41, ΑΘΗΝΑ
GOOGLE MAP LINK: https://goo.gl/maps/2FQFR9E7qUJVQFe27

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΑΤΡΩΝ με ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ για τον COVID-19

Το Βaumstrasse, μέχρι νεωτέρας, θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19, ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Το προσωπικό του Baumstrasse είναι εμβολιασμένο κατά του COVID-19, στο σύνολό του.  

  • Οι ενήλικοι θεατές καθώς και οι ανήλικοι θεατές 12-17 ετών, εισέρχονται στο θέατρο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
    • πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ 6 μηνών
    • αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού ταυτότητας για πιστοποίηση ενός εκ των παραπάνω.

  • Οι ανήλικοι θεατές 12 - 17 ετών δύνανται εναλλακτικά του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή της βεβαίωσης νόσησης να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου Rapid ή PCR test.

  • Οι ανήλικοι θεατές 4 – 11 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει ο γονέας ή κηδεμόνας.

ElbQWa7szRGCaJB9OHBNN

  1. Παρακαλούμε για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα της εκδήλωσης, οι κάτοχοι εισιτηρίων να προσέλθουν με τα εισιτήρια τους εκτυπωμένα ή σε ηλεκτρονική μορφή με το barcode σε εμφανή θέση, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη.

  2. ​​​​​​​Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τοσο κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο οσο και καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.

  3. Ο χώρος είναι Covid Free. Οι εισερχόμενοι στον χώρο πρέπει είτε να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης

 

 Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.