ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σουρελαϊκέν
Ένα Λαϊκό δράμα σε τρεις πράξεις

Οι Τσούκου Τσούκου παρουσιάζουν το “Σουρελαϊκέν…” του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου. Ένα έργο με που με αφορμή το λαϊκό τραγούδι, οργανώνει μια ληστεία και καταλήγει σώβρακο.

Βρισκόμαστε σε ένα υποκατάστημα μιας μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων. Από τα καταστήματα αυτά που τους πας τα χρήματα σου και τα φυλάνε για να μη σου τα κλέψουν. Με αμφίβολα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Βρισκόμαστε επίσης και σε ένα Μπαρ. Κωλόμπαρο. Το μπαρ είναι ένα είδος καταστήματος και αυτό, που πας τα χρήματα σου και τα ανταλλάσεις κυρίως με αλκοόλ.

Καμιά φορά βρισκόμαστε και σε μια αίθουσα ενός άλλου καταστήματος, από αυτά που ψάχνουν τους λόγους για τους οποίους κάποιος προσπάθησε να σου κλέψει τα χρήματα που είτε εσύ θέλησες να φυλάξεις, είτε να μετατρέψεις σε αλκοόλ.

Και μια άλλη, σε ένα κατάστημα που αν δεν έχεις χρήματα για να φυλάξεις και να πιείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείς έγλειστος.

Γενικά βρισκόμαστε σε καταστήματα. Γενικά...

Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε όμως από εδώ και στο εξής λίγο πιο εύκολα, ας ονομάσουμε το πρώτο κατάστημα Τράπεζα, το δεύτερο Μπαρ, το τρίτο αίθουσα ανακρίσεων και το τέταρτο ψυχιατρική κλινική.

Και για να μπορέσουμε να συνεννοηθουμε ακόμα καλύτερα, είναι βράδυ λέει, στο «Στάλκερ», σ’ ένα κωλόμπαρο στο Αιγάλεω κι ο Χρήστος προσπαθεί να ψήσει το Βαγγέλη, να πάνε και να μπουκάρουνε σε μια τράπεζα λέει... Έχουνε πιει τον πάτο τους και η μουσική να παίζει το μια γαρδένια η καρδιά μου, του Τερλέγκα. Έτσι ξεκινάει λέει, το έργο… Ο Βαγγέλης λέει, εντάξει λέει, πάμε, ο Χρηστάκης γουστάρει, πίνουνε κι άλλο, το κανονίζουνε, πάνε μπουκάρουνε και σκάνε οι μπάτσοι… Τι να κάνουνε, πιάνουνε ομήρους τους πελάτες και ταμπουρώνονται και οι μπάτσοι απ’ έξω και η γυναίκα του Χρηστάκη να γκρινιάζει και ο Βαγγέλης να τα ‘χει παίξει και ένας τύπος λέει, που σκάει από το πουθενά και λέει ό, τι παπάρα του κατέβει και μετά τελειώνει λέει το έργο λέει…

Συντελεστές

Κείμενο - Σκηνοθεσία : Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Σκηνικά: Ρούλα Ακαλέστου

Κουστούμια: Ομάδα Boudouir

Φώτα: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Μιχόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης – Video: Βαγγέλης Αρίστου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Παπαθανασίου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίτα Γεραρχάκη

Σχεδιασμός αφίσας: Νεκτάριος Παππάς

Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Μπεχλιβανίδης

Παίζουν: Κώστας Φυτίλης, Σταύρος Μοίρας, Θάνος Αλεξίου, Στέλλα Αντωνίου, Σάββας Κοβλακάς, Βάλια Μπλέσιου, Μαρίνα Σαμάρκου, Αντρέας Μιχόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Ρωμανός Παπαζώτος

Πρεμιέρα Παρασκευή και 13 Νοέμβρη και κάθε Παρασκευή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Τιμή εισιτηρίου: 12,8 (μειωμένα)

Ώρα έναρξης 21:30

Διάρκεια Παράστασης: 1ώρα και 30’

Τοποθεσία: Baumstrasse, Σερβίων 8, Αθήνα, (2ος Όροφος), www.dentra.gr

E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 698 331 3302

Πρόσβαση:Μετρό: Μπλε γραμμή - Στάση Κεραμεικός | Κόκκινη γραμμή - Στάση Μεταξουργείο_ Λεωφορεία : 025 Ιπποκράτους - Στάση Σπύρου Πάτση, 051 Ομόνοια - Στάση Άγιος Γεώργιος

www.tsoukoutsoukou.blogspot.com, www.facebook.com/tsoukou