ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Διάρκεια: 27 Μαρτίου έως 5 Ιουνίου
Ώρες: 16:00 – 21:00 (50 ώρες)
Έναρξη: Κυριακή 27 Μαρτίου
Eγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιγραφή εργαστηρίου

Με αφορμή τον Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου στη μετάφραση του Γιάννη Βαρβέρη, το μάθημα επιχειρεί να φέρει τους συμμετέχοντες σε μια πρώτη επαφή με τα βασικά εργαλεία του ηθοποιού: Τη χρήση των εκφραστικών του μέσων (φωνή / λόγος και σώμα) την εννόηση του κειμένου και την απεύθυνσή του στον άλλο ηθοποιό, τη σκηνική δηλαδή επικοινωνία, την εύρεση των βασικών κινήτρων του θεατρικού προσώπου από σκηνή σε σκηνή. Με άλλα λόγια, το μάθημα εμφορείται από την ιδέα ότι το πρώτο βήμα είναι, αν όχι το μόνο, πάντως το βασικότερο βήμα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών, νέους ηθοποιούς καθώς και σε όσους επιθυμούν να εισαχθούν σε μια δραματική σχολή. Δεν προβλέπεται ειδική προετοιμασία μονολόγων για την εισαγωγή σε δραματική σχολή, ωστόσο θεωρώ πως η επαφή με τα εργαλεία του ηθοποιού που προαναφέρθηκαν βοηθά και τον υποψήφιο σπουδαστή.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του θεάτρου Εμπρός (Θεατρικός Οργανισμός Μορφές) το 2000. Παρακολούθησε επι σειρά ετών μαθήματα φωνής και θεατρικού λόγου με τη Μιρκα Γεμεντζάκη. Εργάζεται στο θέατρο από το 2000 έως σήμερα, έχοντας συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Αμόρε, το Απλό Θέατρο του Αντώνη Αντύπα, το φεστιβάλ Αθηνών, τη Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας της Μπέτυς Αρβανίτη, το Θεατρο Λευτερης Βογιατζής, τον Δρόμο με δέντρα της Μάρθας Φριντζήλα κ.α σε παραστάσεις έργων του κλασσικού και σύγχρονου δραματολογιου. Ενδεικτικά αναφέρονται: Η Δολοφονία του Μαρά (Μαρά) , Οιδίπους επι Κολωνώ (Πολυνείκης) Πέρσες (Αγγελος) Βρυκόλακες (Οσβαλντ Αλβινγκ), Πουπουλένιος (Κατούριαν), Ταξίδι της μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα (΄Εντμοντ Τάιρον) κ.α. Για την ερμηνεία του στον Ξεριζωμό του Μπράιαν Φρίελ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα, βραβεύτηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν το 2004.