ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Μορφές από τον Ευριπίδη ''ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΟΧΘΗ – ΜΗΔΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟ – ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ''
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Πανάδης
Έναρξη: Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Διάρκεια: Οκτώβριος 2015 - Ιούνιος 2016
Κάθε Κυριακή 12.00-16.00

Εργαστήριο υποκριτικής και σκηνοθετικών προσεγγίσεων πάνω στο πρώτο τρίπτυχο της εργασίας του Heiner Muller σε μορφές από το έργο του Ευριπίδη.

Το τρίπτυχο αυτό αποτελείται από τρία διαφορετικού ύφους κείμενα: ''Ρημαγμένη όχθη'', ένα λυρικό κομμάτι πορτρέτο του κατεστραμμένου περιβάλλοντος και της αλλοτριωμένης ανθρωπότητας. Το ''Μήδειας Υλικό'', χρησιμοποιεί τη Μήδεια ως ''υλικό'' για να δώσει ένα παράδειγμα καταπιεσμένης από τον κατακτητή, βάρβαρης και υποδουλωμένης από τον άντρα γυναίκας. Το ''Τοπίο με Αργοναύτες'' είναι ένα ποίημα σε πρόζα, όπου υπάρχει λανθάνων πρόσωπο ο Ιάσων, αποικιστής, κατακτητής, στρατιώτης με κατακερματισμένο το Εγώ.

Επικεντρωμένοι στο σώμα του λόγου (ήχος, μορφή, περιεχόμενο) και στον δισυπόστατο κόσμο της έκφρασης του συγγραφέα, επιχειρούμε να προσεγγίσουμε υποκριτικά, σκηνοθετικά και θεωρητικά τη διάνοια ενός σπουδαίου ποιητή και την πρακτική εφαρμογή του κινήματός του στη σύγχρονη θεατρική και κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, μέσα από τη διαδικασία ασκήσεων λόγου – φωνής – κίνησης – υποκριτικής και εφαρμογής σκηνοθετικών προσεγγίσεων και προτάσεων των συμμετεχόντων πάνω στο τρίπτυχο, θα παρουσιαστούν στο κοινό στο πλαίσιο του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος το καλοκαίρι του 2016. ''Η παράστασή μου είναι κωμωδία. Γελάστε.''

Πληροφορίες-Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.