ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Kάθε Κυριακή 12:30-15:00
Πρώτος κύκλος Έναρξη 8 Νοεμβρίου

Ξεκινάμε τον κύκλο μαθημάτων με το Shaabi (Σαάμπι) όπου είναι και η βάση όλων των μορφών του Αιγυπτιακόυ Χορού. Μαθαίνουμε πως οι γυναίκες χορεύουν στις πόλεις ή στις επαρχίες. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν σωματική, νοητική προετοιμασία. Ακούμε το σώμα μας, ακούμε τον εαυτό μας. Βελτιώνουμε την στάση μας, την αυτοσυγκέντρωση μας. Γειωνόμαστε, βγάζουμε ρίζες, ενώ ταυτόχρονα είμαστε αέρας, αιθέρας, βγάζουμε φύλλα και ανθίζουμε! Ο Σαάμπι (Shaabi) είναι η πλούσια έκφραση του αιγυπτιακού λαού, είναι ο πολιτισμός και η «ραχοκοκαλιά» του χορού. Είναι το οργανικό νήμα που ενώνει τις τέσσερις μορφές του Raqs Sharqi (Αιγυπτιακού Χορού): Sharqi (Κλασσικό), Baladi (Αστικό παραδοσιακό), Shaabi (Παραδοσιακό) Zar (Εκστατικό). Στην Αίγυπτο, ο Σαάμπι (Shaabi σημαίνει παραδοσιακός χορός ή χορός του λαού) είναι μια τεράστια ομπρέλα που περιέχει κάθε παράδοση σε σχέση με τον λαό και τις αγροτικές περιοχές. Κάτω από αυτήν την ομπρέλα υπαρχουν κάποιες κατηγορίες που περιγράφουν τα διαφορα είδη της μουσικής και του χορού. Οπως για παράδειγμα ο χορός των Βεδουίνων ή ο Νουβιανός. Ο Raqs Sharqi, συνδεέται με αυτούς τους τοπικούς χορούς μέσα από την μορφή Σαάμπι (Shaabi) και έχει τα κοινά χαρακτηριστικά της γείωσης, της βαρύτητας και του ενθουσιασμού.

Η Ναταλία είναι καθηγήτρια χορού. Διδάσκει από το 2003 και έχει συνεργαστεί με αξιόλογες χορευτικές ομάδες. Συμμετέχει σε μουσικές σκηνές, εκδηλώσεις και παραστάσεις σε μικρά θέατρα. Εχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο, Αφρικανικό χορό, Ανατολίτικο χορό, Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, κλασσικό και παραδοσιακό Αιγυπτιακό, Θεατρικό Αιγυπτιακό, και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με κορυφαίες καθηγήτριες χορού στο Λονδίνο, Βρυξέλλες, Κάιρο, Γερμανία, Αθήνα. Εχει διεισδύσει στο θαυμαστό κόσμο της αυτογνωσίας, της πνευματικότητας και γαλήνης μέσω της γιόγκα. Έχει πτυχίο του Foundation Course in Teacher Training of Raqs Sharqi (Egyptian Dance), και Diploma in Yoga Education (Nashik,Maharashtra, India), HND in Horticulture with Plantsmanship in Royal Botanic Garden Edinburgh and Scottish Agricultural College.

Έναρξη 8 Νοεμβρίου
κάθε Κυριακή 12:30-15:00
κόστος 70 ευρώ
Πληροφορίες/Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.