ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

6ος κύκλος έρευνας Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2015
Με οδηγούς την Εμμανουέλα Κορκή και τους μουσικούς Χρήστο Ροζάκη και Γιώργο Παπαδόπουλο.
ΕΝΑΡΞΗ: 21 Σεπτεμβρίου

Ακούω;
Με ακούς;
Θεωρούμε ότι έτσι ξεκινά μια σχέση, με εμάς, με τους άλλους, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο .
Στη συνάντηση αυτή χορός και μουσική αλληλοσυνδέονται. Άλλοτε μυστικά και άλλοτε συνειδητά.
Πώς λοιπόν ακούμε και τι συνδέσεις κάνουμε; Πώς τα διαφορετικά είδη ρυθμών μεταλλάσουν την κίνηση και μας οδηγούν στο χώρο;
Μερικές προτάσεις για το πώς θα εργαστούμε:
-Μέσα από ασκήσεις αναπνοής, ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης του κέντρου και σύνδεσης των μελών του σώματος, ώστε να βρεθούμε ανοιχτοί στον παρόντα χρόνο.
-Μέσα από ρυθμικές ασκήσεις ακριβείας σε χορογραφημένα κινητικά υλικά.
-Και τέλος μέσα από μεγαλύτερους αυτοσχεδιασμούς, μόνοι μας και μαζί με την ομάδα με στόχο την αναγνώριση και χρήση του ρυθμού σε σύνδεση με τις προθέσεις μας στην ορισμένη ιδέα/συνθήκη.

¨Με αφορμή την έναρξη του 3ο χρόνου αυτής της συνάντησης, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους μοναδικούς συνεργάτες μου μουσικούς, Χρήστο Ροζάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο και Σταύρο Πηλιχό που με έμπνευση και με γενναιοδωρία, έφεραν και φέρνουν όλο τον πλούτο της μουσικής σε αυτή την έρευνα. Από την παραδοσιακή μέχρι την κλασσική και με πρωτότυπες συνθέσεις, με κιθάρα, μπουζούκι, καβάλι, πιάνο , μαντόλινο και με ότι δημιουργεί ήχο, ξεκίνησαν και συνέχισαν να συνομιλούν και να αυτοσχεδιάζουν μαζί μας, με τον χορό.

6ος κύκλος έρευνας Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2015
Χρόνος: Δευτέρα , ώρα: 20.00- 22.00

Για οποιαδήποτε ερώτηση και πληροφορία:
E-mail: manoukor@ gmail.com Εμμανουέλα Κορκή και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Τηλέφωνο: 6977415434 Εμμανουέλα Κορκή και στο 6983313302 (ώρες 11.30-14.30 και 17.30-21.30)

Η έρευνα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, καθώς και σπουδαστές χορού και θεάτρου. Τον μήνα Οκτώβριο ο κύκλος είναι ανοιχτός σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την έρευνα μας και μετά θα κλείσει ώστε η ομάδα να επικεντρωθεί πάνω σε συγκεκριμένα ακούσματα και κινητικές ιδέες.