ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

 Takedimi - Tadighinaton - Take | Εργαστήριο
“Η τέχνη της πολυρυθμίας μέσα από την Καρνατική μουσική”με τον Άντη Σκορδή

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 | ΓΙΑ 6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ο ρυθμός είναι αναμφίβολα ενα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Από την ώρα που γεννιούμαστε η καρδία μας χτυπά, και είμαστε συντονισμένοι με κάτι ρυθμικό που μας συνοδεύει μέχρι το τέλος. Στα σεμινάρια μας μελετάμε τον ρυθμό με μια διαφορετική προσέγγιση, αυτή της πολυρυθμίας. Δηλαδή πώς μπορούν δύο ρυθμοί να συνυπάρξουν, πώς μπορούν να αναπτυχθούν αλλα και πώς μπορούμε με απλά συστατικά να δημιουργήσουμε και να κατανοήσουμε πολύπλοκες ρυθμικές διατάξεις.

Στα μαθήματα θα μάθουμε να προσεγγίζουμε τον ρυθμό μέσα από τις τεχνικές της Καρνατικής μουσικής (Κλασική μουσική Νότιας Ινδίας) και πώς να εκτελούμε και να δημιουργούμε πολυρυθμίες λεκτικά (Κόνακολ) όπου αργότερα θα τις εφαρμόσουμε στα μουσικά όργανα ή στις συνθέσεις μας. Πέρα από τις πολυρυθμίες, θα ασχοληθούμε με θέματα όπως την μεταφορά ενος ρυθμικού μοτίβου σε άλλες ρυθμικές διατάξεις, ρυθμικές φράσεις που μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός νέου παλμού, την ίση διάταξη κτύπων ανα 1,2,3,4,5,6,7 παλμούς και πολλά άλλα).

Στόχος των σεμιναρίων είναι να ενδυναμώσουμε την ρυθμική αντίληψη και την ακρίβεια με την οποία εκτελούμε πολύπλοκα ρυθμικά ζητήματα, αλλά και να εμπλουτίσουμε το ρυθμικό μας λεξιλόγιο. Επίσης τα μαθήματα παρουσιάζουν μια άλλη μέθοδο ως προς το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε μια ιδέα ρυθμικά, ποιες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν, και πώς μπορούμε με απλές μεθόδους να δημιουργήσουμε και να εκτελέσουμε κάτι πολυσύνθετο.

Τα σεμινάρια θα παρουσιάζονται σε δύο ομάδες:

Α ομάδα - Αρχικό στάδιο - εισαγωγή στην πολυρυθμία

Talas, Gatis, Jathis, Combination Gati&Jati, Gati Bedham, Polyrhythms/Polypulses

Β Ομάδα - Προχωρημένο στάδιο - ρυθμική ανάπτυξη με βάση την πολυρυθμία, ρυθμικές φράσεις, ψευδαίσθηση του παλμού (Jati Bedham, Mukthays, Rhythmical Sangati, Tirmanas, Anuloma/Pratiloma)

Αφορά: Μουσικούς σε όλα τα επίπεδα, χορευτές, άτομα που θέλουν να εντάξουν τον ρυθμό στη ζωή τους.

ΑΝΤΗΣ ΣΚΟΡΔΗΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΓΙΑ 6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Κάθε Τετάρτη από 8 ΜΑΡΤΙΟΥ - 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | 11:00-14:00
ή  Κάθε Κυριακή από 12 ΜΑΡΤΙΟΥ  - 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  | 11:00- 14:00
Για περισσότερες πληροφορίες /  Eγγραφές : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6949146896