ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

«Γνωριμία με το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, μία βιωματική εμπειρία»
Υπεύθυνη σεμιναρίου: Κολιούση Ειρήνη (μέλος του πολυφωνικού σχήματος «Διώνη»)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου | 11.00-14.00 (Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου | 18.00-21.00 (οι θέσεις έχουν εξαντληθεί)

 

Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μία πρωτότυπη μουσική παράδοση που οι ρίζες της χάνονται μέσα στους αιώνες. Με το συγκεκριμένο εργαστήρι έχουμε ως σκοπό να φέρουμε τους συμμετέχοντες σε επαφή με το πολυφωνικό τραγούδι, τόσο σ’ ένα θεωρητικό όσο και σ’ ένα βιωματικό επίπεδο.
Το εργαστήρι χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολυφωνικού τραγουδιού (φωνές/ρόλοι, κλίμακες, ρυθμός, ποιητικό κείμενο).
Στο δεύτερο μέρος, θα επικεντρωθούμε στην εκμάθηση πολυφωνικών τραγουδιών, μέσα από την δημιουργία και σύνθεση ομάδων.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τι είναι το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, είτε έχουν κάποια σχετική εμπειρία με αυτό, είτε όχι. Δεν είναι απαραίτητες οι μουσικές γνώσεις.

Πληροφορίες

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου | 11.00-14.00 (Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις)
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου | 18.00-21.00 (οι θέσεις έχουν εξαντληθεί)
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα «Διώνη»
https://www.facebook.com/dioni.group/
https://www.facebook.com/dioni.polyphonicgroup
Πληροφορίες / Εγγραφές : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (17.30-21.30)


Η Ειρήνη Κολιούση γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα της Θεσπρωτίας. Το 1998 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτωρ του Τ.Μ.Σ. στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στον τομέα της Εθνομουσικολογίας.
Υπήρξε μέλος του Μουσικού Πολύτροπου, ενώ εξακολουθεί να είναι μέλος του παραδοσιακού ηπειρώτικου συγκροτήματος ‘Αδερφοξάδερφα Κολιούση’. Από το 2011, ασχολείται με την μουσική πράξη (εκτέλεση και ερμηνεία) του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, μέσα από το σχήμα «Διώνη», του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.
Από το 2003 διδάσκει το μάθημα της μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.