ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Σύγχρονος Χορός /Αυτοσχεδιασμός με την Εμμανουέλα Κορκή


«το σπάσιμο του δύο και η ομορφιά αυτού του άνθους,

το άνθος.»

 
-τί;

-μέσα από την αναπνοή, ανάλαφρα καλώ την συγκέντρωση μου σε αυτό που κάνω τώρα και μέσα από ασκήσεις ενεργοποιώ και ησυχάζω το σώμα μου.

-ενδυναμώνω το κέντρο μου και την αντίληψη μου σε σχέση με τα άκρα μου, το περιβάλλον και τους άλλους γύρω μου. Aφήνω πίσω μου και διακρίνω αυτό που έρχεται.

-ακούω και αυτό με αλλάζει, αισθάνομαι και μετακινούμαι μέσα από αυτό, προτείνω σε κίνηση ή σε παύση, φτιάχνω ρυθμό.

- πόση δύναμη χρειάζεσαι, πού κοιτάς, πώς διαχειρίζεσαι  το βάρος σου;

-παίζω με την αντίσταση και την άφεση, τις ποιότητες, τα επίπεδα, την επανάληψη και την έκπληξη.

- ανακαλύπτω τις διαφορετικές οπτικές και επιλογές που έχει ο χορός μου.

-μαθαίνω μικρούς και μεγάλους συνδυασμούς/ συνθήκες.

-σχετίζομαι και συνθέτω ελεύθερα.

 

Το επίπεδο των μαθημάτων είναι ανοιχτό. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στην πρακτική τους, καθώς και σε σπουδαστές χορού και θεάτρου. 

 

Έναρξη και Ανοιχτό μάθημα 29/9.

Χρόνος: Παρασκευή 20:00-22:00.

Για δήλωση συμμετοχής και για οποιαδήποτε πληροφορία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. &  6977415434 (Εμμανουέλα Κορκή)

 

 

Η Εμμανουέλα Κορκή είναι Χορεύτρια και Ηθοποιός, Διδάσκει και Χορογραφεί.

Σπούδασε Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, Θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη και Yoga στον διεθνή οργανισμό SivanandaYoga. ‘Eχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθημάτων Κλασσικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού,Υποκριτικής και Yoga.

Διδάσκει Σύγχρονο Χορό, Αυτοσχεδιασμό, Κλασσικό Μπαλέτο και Yoga σε ενήλικες και παιδιά. Από το 2014 συνεργάζεται με τον πολιτιστικό χώρο Δρόμος με Δέντρα/Baumstrasse. Έχει συνεργαστεί με φεστιβάλ και σχολές χορού: Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, Σχολείο Ι & ΙΙ Τήνος, Ακροποδητί φεστιβάλ Σύρος, s tudio Cumana, studio GazSymphony, Σχολή Καλών Τεχνών, studio Dan.c.ce, studio Λάθος Κίνηση, σχολή χορού Ρ. Μάνου, σχολή Κλασσικού Χορού Δήμου Αλίμου,μεταξύ άλλων. Οδήγησε έξι κύκλους έρευνας «Σύγχρονος χορός &Μουσική- Μια συνάντηση δρόμων» σε συνεργασία με τους μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ. Παπαδόπουλο και Σ. Πηλιχό. Το 2017 σε συνεργασία με τους μουσικούς Τ. Δημητρίου και Γ.Ταμιωλάκη οδήγησε τον πρώτο κύκλο έρευνας: «Baroque Μουσική & Αυτοσχεδιασμός».

Ως Χορογράφος έχει δημιουργήσει τα έργα Πριν από τα δάση (2009)και Προς το φως (2011). Το 2016 χορογράφησε το έργο Περί έρωτος, στα πλαίσια του Site- SpecificOperappartamentoCreativeResidency(Βραβείο παραγωγής του φεστιβάλ Altofest, Napoli)και παρουσίασε το πρώτο μέρος της χορογραφίας MissOmonoia εκπροσωπώντας την ομάδα Όχι Παίζουμε- UrbanDig. Το 2017 έκανε επιμέλεια κίνησης στην παράσταση Ηλέκτρα, σκηνοθεσία Γ. Βουρδαμής, Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος.

Ως Performer έχει συνεργαστεί με τους: Ομάδα Όχι Παίζουμε- UrbanDig/ Ε.Αλεξίου-Γ.Σαχίνης, Oμάδα Νοσταλγία/Τ.Ράλλη- Γ.Σίμωνα, Α. Μαραθάκη,J.Britton/ DuendeEnsemble, Μ.Κρητικού/ Σχολείο Ι & ΙΙ Τήνος,Ομάδα Κινούμενα Σχέδια/ Μ.Καραβά- Α. Δαλαγγέλη, Γ.Καταφυγή, Σ.Χατζάκη,.Δραμισιώτη,Α.Καζούρη,Athens Video Dance Project, SaLtaTorPhysicalDanceGroup/ Γ. Καρούνης, H.Monteiro, Μικρό, M. Klien, Β. Κοτσάλου, μεταξύ άλλων. Με την ομάδα Κόκκου Ροιής/ Α. Μαραθάκη, Χ.Ροζάκης και Γ.Ταμιωλάκης έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τα έργα Ηάθαρ (2013) και Κυριακές(2014).

Η ενότητα των τεχνών, η πρακτική της yoga, οι ποιότητες της κίνησης στο φυσικό περιβάλλον,το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός, βρίσκονται στον πυρήνα και διαμορφώνουν την διδασκαλία και την χορογραφική της έρευνα.