ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο
Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

 Στο εργαστήριο, έχοντας σαν βάση γνωστά κομμάτια, θα προσπαθήσουμε να τα ανακατασκευάσουμε χρησιμοποιώντας τα όργανα που αποτελούν την συγκεκριμένη ορχήστρα.

Ο κάθε μουσικός λειτουργεί σαν μια αυτόνομη αλλά απόλυτα εξαρτώμενη από το σύνολο μονάδα, που συμμετέχει ενεργά στο τελικό αποτέλεσμα. Έξω από αισθητικές δεσμεύσεις , και χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, δημιουργούμε μια νέα ενορχήστρωση - ανασύνθεση – αισθητική προσέγγιση.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν όλα τα όργανα. Καλό θα είναι να μην είναι στο αρχικό στάδιο εκμάθησης του οργάνου , να υπάρχει μια σχετική άνεση χειρισμού του δηλαδή, και να υπάρχει μια σχετική άνεση στην μουσική ανάγνωση.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 18/11 :  12.00-15.00 | ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ | 16.00-19.00
Κυριακή 19/11 : 12.00-15.00

Εγγραφές - Κατοχύρωση θέσης : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (17.30-21.30)

 

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στις 23/2/1967 στα Γιανιτσά του νομού Πέλλας. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα το 1978 σε ηλικία 11 χρόνων σαν αυτοδίδακτος.

1984 Γίνεται μέλος του συγκροτήματος “ΤΡΥΠΕΣ” και ταυτόχρονα ξεκινάει να δουλεύει σαν κιθαρίστας σε μικρά μαγαιά παίζοντας λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια

1985 Με το συγκρότημα “ΤΡΥΠΕΣ” ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “ΤΡΥΠΕΣ”, ο οποίος ηχογραφείται στο στούντιο “Αγροτικόν “ του Ν.Παπάζογλου και κυκλοφορεί απο την ανεξάρτητη εταιρεία Ano kato records

1987 Ηχογραφούν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “Πάρτυ στον 13ο” ο οποίος κυκλοφορεί απο την ίδια εταιρεία. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει να κάνουν συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα και συνεχίζει να δουλεύει σαν κιθαρίστας λαϊκής μουσικής

1990 Κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “Τρύπες στον παράδεισο” απο την εταιρεία VIRGIN

1992 Το καλοκαίρι αυτής της χρονιάς ξεκινάει η συνεργασία του με τον Ν.Παπάζογλου συμμετέχοντας σαν κιθαρίστας στο συγκρότημα “Λοξή φάλαγγα”

1993 Κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “ 9 πληρωμένα τραγούδια”. Απο την ίδια εταιρεία. Την ίδια χρονιά παίζει τις κιθάρες στον δίσκο “Υπέροχο τίποτα” των Γ.Καρρα-Γ.Αγγελάκα. Παίζει ηλεκτρική κιθάρα στον δίσκο του Σ.Μάλαμα με τίτλο “Κύκλος”

1994 Κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος τρύπες με τίτλο “ Κράτα το σώου μαϊμού”. Την ίδια χρονιά παίζει τις κιθάρες στον δίσκο του Γ.Καζαντζή με τίτλο “Πνοή του ανέμου”

1995 Παίζει τις κιθάρες στον δίσκο του Ν.Παπάζογλου με τίτλο “Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα”. Την ίδια χρονιά παίρνει το πτυχίο αρμονίας

από το “Κέντρο μουσικών σπουδών Κ.Ματσίγγου” με δάσκαλο τον Κ.Τσούγγρα.

1996 Κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος “ΤΡΥΠΕΣ” με τίτλο “Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι”. Παίζει κιθάρες στον δίσκο του Θ.Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Της αγάπης γερακάρης”. Παίζει κιθάρες (ηλεκτρική και ακουστική ) στον δίσκο του Σ.Μάλαμα με τίτλο “Λαβύρινθος”.

1998 Παίζει κιθάρες στον δίσκο του Σ.Μάλαμα με τίτλο “13000 μέρες”

1999 Κυκλοφορεί ο δίσκος του συγκροτήματος “ΤΡΥΠΕΣ” με τίτλο “Μέσα στη νύχτα των άλλων”.

2000 Παίζει τις κιθάρες και κάνει την ενορχήστρωση στον δίσκο του Θ.Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Βραχνός προφήτης”.

2001 Παίζει τις κιθάρες στον δίσκο του Γ.Χριστιανάκη με τίτλο “Ο Θυρωρός”

2002 Παίζει τις κιθάρες και κάνει την ενορχήστρωση στον δίσκο του Θ.Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Αγρύπνια”. Δημιουργείται το συγκρότημα “Λαϊκεδέλικα” όπου εκτός απο τις κιθάρες είναι υπεύθυνος και για τις ενορχηστρώσεις. Το συγκρότημα είναι αυτό που συνοδεύει τον Θ.Παπακωνσταντίνου στις συναυλίες που ξεκινά να κάνει στην Ελλάδα.

2003 Κάνει την ενορχήστρωση και παίζει τις κιθάρες στον δίσκο του Σ.Μάλαμα με τίτλο “Ενα”. Στον ίδιο δίσκο κάνει και την επιμέλεια της παραγωγής

Παίζει κιθάρες στον δίσκο του Γ.Χριστιανάκη με τίτλο “Παράξενες ιστορίες”. Ξεκινάει τη συνεργασία του με τον σαξοφωνίστα - κλαρινετίστα Φλώρο Φλωρίδη και ηχογραφούν και κυκλοφορούν σαν ντουέτο τον δίσκο με τίτλο “Fictional Lies On Right Occations”

2004 Παίζει κιθάρα στο δίσκο του Φ.Φλωρίδη με τίτλο “F.L.O.R.O.III”. Κυκλοφορεί ο δίσκος του Θ.Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Τα ζωντανά”. Ο δίσκος περιέχει ηχογραφήσεις του καλλιτέχνη και τον συνοδεύει το συγκρότημα“Λαϊκεδέλικα” .

2005 Κάνει την ενορχήστρωση την επιμέλεια παραγωγής και παίζει τις κιθάρες στον δίσκο του Σ.Μάλαμα με τίτλο “Το άδειο δωμάτιο."
Ξεκινάει να διδάσκει Κιθάρα και μουσικά σύνολα στο Τ.Λ.Π.Μ. του ΤΕΙ Ηπείρου
Έγραψε τη μουσική για την ταινία του Νίκου Γραμματικού με τίτλο “Αγρύπνια”.

2007 Γράφει την μουσική για την παράσταση της παιδικής σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τίτλο “Το όνειρο του δωδεκάμερου” του Γ.Θεοτοκά.

2008 Κυκλοφορεί ο προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Σκηνές από ένα ταξίδι” από την Puzzle music.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συμμετέχει σαν συντονιστής εργαστηρίου του “Μουσικού χωριού” στον Αγ.Λαυρέντιο του Πηλίου.

2009 Συνεχίζει να διδάσκει στο Τ.Λ.Π.Μ. του ΤΕΙ Ηπείρου το μάθημα των μουσικών συνόλων και θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά σαν συντονιστής εργαστηρίου στο “Μουσικό χωριό” στον Αγ.Λαυρέντιο.

2010 Γράφει την μουσική για την παράσταση που ανεβαζει η πειραματικη σκηνη του Εθνικού θεάτρου με τίτλο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ».
Κυκλοφορεί απο την Puzzlemusik ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος , με τίτλο «Απο την σπηλιά του δράκου» , ο οποίος περιέχει διασκευές απο ρεμπέτικα τραγούδια αλλα και δικές του συνθέσεις.

2012 Συμμετέχει στο womex που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη με το «ακουστικ σετ», το σχήμα που τον συνοδεύει στις ζωντανές εμφανίσεις

2013 Συμμετέχει στο «GLATT & VERKEHRT» φεστιβάλ στο KREMS της Αυστρίας.

2014 Κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στην χαρά είναι ο πόνος» απο την Puzzlemusik.

2015 Κυκλοφορεί ο δίσκος «BASENEZMEN» , ένα ντουέτο με τον ντράμερ Χρήστο Γερμένογλου. Συμμετέχει σαν συντονιστής εργαστηρίου στις «Μουσικές αυλές» στον Αη Γιάννη της Ικαρίας

2016 Γράφει την μουσική για την θεατρική παράσταση με τίτλο «Αγγέλα» του Γ.Σεβαστίκογλου που ανεβάζει το ΚΘΒΕ. Γράφει την μουσική για το έργο «Στέλλα κοιμήσου» σε σκηνοθεσία Γ.Οικονομίδη που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα. Γράφει την μουσική για την ταινία «USSAK” σε σκηνοθεσία του Κυριάκου Καντζουράκη