ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Εργαστήριο: ΔΕΥΤΕΡΑ 7, 14, 21, 28 Μαΐου στο BAUMSTRASSE

Αυτοσχεδιασμός / σύγχρονος χορός και baroque μουσική

με την Εμμανουέλα Κορκή και τους μουσικούς Τζίνα Δημητρίου και Γιώργο Ταμιωλάκη.

τί?

Σε αυτό το εργαστήριο «η αφηγηματικότητα της μουσικής Βaroque μεταλλάσσεται και βρίσκει μια αντιστοιχία στην τέχνη του χορού».

Εργαλεία και έμπνευση μας το ομαδικό πνεύμα, το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο καθώς και το στοιχείο της δομής που χαρακτηρίζει την Βaroque μουσική. Θα προετοιμάσουμε το σώμα και το μυαλό μέσα από ασκήσεις αναπνοής, αφύπνισης του κέντρου, αναγνώρισης των μελών και διαχείρισης του βάρους. Χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιαστικές συνθήκες θα αναζητήσουμε διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης και επαφής στον χώρο και στον χρόνο μόνοι μας και μετά μαζί με τους άλλους. Θα ακούσουμε και θα προσπαθήσουμε να αναπνεύσουμε μαζί, θα παίξουμε με τον ρυθμό και με συγκεκριμένα μουσικά έργα. Με εμπιστοσύνη θα παρατηρήσουμε ,θα συνθέσουμε και θα αφήσουμε.

Σε αυτή την συνάντηση χορευτές και μουσικοί κατοικούμε σε ένα κοινό σύμπαν. Ανάμεσα στη σιωπή και τον ο ήχο, την ακινησία και την κίνηση τί υπάρχει; Μήπως εκεί ακριβώς στις σχισμές μπορώ να δημιουργήσω;

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον χορό και την μουσική, έχουν ισχυρό κίνητρο και περιέργεια, σε χορευτές και ηθοποιούς, σπουδαστές χορού και θεάτρου.

 

Έναρξη: 7 Μαϊου

Χρόνος: Δευτέρα στις 20.00- 22.00 (5,12,19,26 Μαρτίου)

Χώρος : Διεύθυνση: Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι 2 Μαϊου.

Για περισσότερες πληροφορίες/ Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6977415434 .

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Εμμανουέλα Κορκή

Η Εμμανουέλα Κορκή είναι χορεύτρια και ηθοποιός, διδάσκει και χορογραφεί.

Σπούδασε Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, Θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη και Yoga στον διεθνή οργανισμό SivanandaYoga. ‘Eχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθημάτων Κλασσικού Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού, Υποκριτικής και Yoga.

Διδάσκει Σύγχρονο Χορό, Αυτοσχεδιασμό, Κλασσικό Μπαλέτο και Yoga σε ενήλικες και παιδιά. Από το 2014 συνεργάζεται με τον πολιτιστικό χώρο Δρόμος με Δέντρα/Baumstrasse. Έχει συνεργαστεί με φεστιβάλ και σχολές χορού: Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, Σχολείο Ι & ΙΙ Τήνος, Ακροποδητί φεστιβάλ Σύρος, s tudio Cumana, karma artspace, studio GazSymphony, Σχολή Καλών Τεχνών, studio Dan.c.ce, studio Λάθος Κίνηση, σχολή χορού Ρ. Μάνου, σχολή Κλασσικού Χορού Δήμου Αλίμου, μεταξύ άλλων. Οδήγησε έξι κύκλους έρευνας «Σύγχρονος χορός &Μουσική- Μια συνάντηση δρόμων» σε συνεργασία με τους μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ. Παπαδόπουλο και Σ. Πηλιχό. Το 2017 σε συνεργασία με τους μουσικούς Τ. Δημητρίου και Γ.Ταμιωλάκη οδήγησε τον 7ο κύκλο έρευνας: «Baroque Μουσική & Αυτοσχεδιασμός».

Ως Χορογράφος έχει δημιουργήσει τα έργα Πριν από τα δάση (2009)και Προς το φως (2011). Το 2016 χορογράφησε το έργο Περί έρωτος, στα πλαίσια του Site- SpecificOperappartamentoCreativeResidency του φεστιβάλ Altofest, Napoli και παρουσίασε το πρώτο μέρος της χορογραφίας MissOmonoia εκπροσωπώντας την ομάδα Όχι Παίζουμε- UrbanDig. Το 2017 έκανε επιμέλεια κίνησης στην παράσταση «Ηλέκτρα», σκηνοθεσία Γ. Βουρδαμής ,Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος και συνεργάστηκε στην χορογραφία με την Τ. Ράλλη για την παράσταση «Ονέγκιν».

Ως Performer έχει συνεργαστεί με τους: Oμάδα Νοσταλγία/Τ.Ράλλη- Γ.Σίμωνα , Α. Μαραθάκη, Ομάδα Όχι Παίζουμε- UrbanDig/ Ε.Αλεξίου-Γ.Σαχίνης, J.Britton/ DuendeEnsemble, Μ.Κρητικού/ Σχολείο Ι & ΙΙ Τήνος, Ομάδα Κινούμενα Σχέδια/ Μ.Καραβά- Α.Δαλαγγέλη,Γ.Καταφυγή,Σ.Χατζάκη,Μ.Δραμισιώτη,Α.Καζούρη,AthensVideoDanceProject,SaLtaTorPhysicalDanceGroup/ Γ. Καρούνης, H.Monteiro, M. Klien, Β. Κοτσάλου, μεταξύ άλλων. Με την ομάδα Κόκκου Ροιής/ Α. Μαραθάκη, Χ.Ροζάκης και Γ.Ταμιωλάκης έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει τα έργα Ηάθαρ (2013) και Κυριακές(2014).

Η ενότητα των τεχνών, η πρακτική της yoga, οι ποιότητες της κίνησης στο φυσικό περιβάλλον, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός, βρίσκονται στον πυρήνα και διαμορφώνουν την διδασκαλία και την χορογραφική της έρευνα.

 

Γιώργος Ταμιωλάκης

ΟΓιώργος Ταμιωλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης και του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου (ΔίπλωμαVioloncello, Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο – τάξη Μαρίνας Κισλίτσινα). Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας “Fryderyk Chopin” της Βαρσοβίας - τάξη Βιολοντσέλου Tomasz Strahl, και μουσικής δωματίου Agnieszka Kozło. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ιάσων Ιωάννου, Μάρκελο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Κούντουρα, Άγγελο Λιακάκη, Julius Berger, Umberto Clerici με υποτροφία απο τον ίδιο. To 2010 συμμετείχε στον 11ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. όπου έλαβε το πρώτο βραβείο.

Συνέπραξε ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες, όπως ορχήστρα της ακαδημίαςFryderyk Chopin , κρατική ορχήστρα Αθηνών και άλλα σύνολα μουσικής δωματίου.

 

Τζίνα Δημητρίου

Η Τζίνα Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Απόφοιτη του Πολυτεχνείου της Κοπενχάγης (Τμήμα Αρχιτεκτονικής),του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Τμήμα πληροφορικής) και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (Πτυχίο Violoncello, Άριστα παμψηφεί – τάξη Μαρίνας Κισλίτσινα). Έχει παρακολουθήσει τετραετή σεμινάρια με τους Ιάσων Ιωάννου, Μάρκελο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Κούντουρα, Δημήτρη Γκουνταρούλη. Συνέπραξε ως σολίστ και basso continuo σε διάφορες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου.