ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Πενθήμερο εντατικό Εργαστήριο Κατασκευής Μάσκας με τον Alfredo Iriarte
7-11 Δεκεμβρίου 2018

Δύο εργαστήρια κατασκευής μάσκας θα πραγματοποιηθούν από τον Alfredo Iriarte στο Baumstrasse από τις 7 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2018.
Στο πρωινό εργαστήριο θα μάθουμε να κατασκευάζουμε δερμάτινες μάσκες από υπάρχον καλούπι (Commedia dell Arte Masks) ενώ στο απογευματινό εργαστήριο θα ασχοληθούμε με την κατασκευή εκφραστικής μάσκας από cartapesta (Παπιέ μασέ) για θεατρικές παραστάσεις.

10.00 - 14.00 | Commedia Masks
18.00 - 22.00 |  Expressive Masks

Πληροφορίες - Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (17.30-21.30)
**Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Εργαστήριο κατασκευής ΔΕΡΜΑΤΙΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ (Commedia dell' Arte)
Αντικείμενο
Κατασκευή μίας δερμάτινης μάσκας Commedia από υπάρχον καλούπι
Πότε
7-11/12 | 10.00-14.00

Το Εργαστήριο
Ανάλυση μορφολογίας προσώπου
Μελέτη των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των χαρακτήρων της Commedia
Εργαλεία και τεχνικές της κατασκευής μάσκας
Επιλογή χαρακτήρα
Προετοιμασία του δέρματος, καλούπωμα δέρματος, κοπή, ζωγραφική και φινίρισμα.

Οι συμμετέχοντες κρατούν τις μάσκες τους στο τέλος του εργαστηρίου.

Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (το κόστος έχει συμπεριληφθεί στην συνδρομή του εργαστηρίου)
- Επεξεργασμένο δέρμα αγελάδας
- Μελάνια κατάλληλα για δέρμα (Καφέ, μαύρο, κόκκινο). Βερνίκι.
- Βενζινόκολλα.
- Σύρμα (πάχος 1 χιλ.).
- Λάστιχο (πάχος 2 εκ.).
- Ειδικά εργαλεία για την κατασκευή μάσκας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εργαστήριο κατασκευής ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ
Αντικείμενο
Κατασκευή εκφραστικής μάσκας από cartapesta (Παπιέ μασέ) για θέατρο
Πότε
7-11/12 | 18.00-22.00

Το Εργαστήριο
Μελέτη συναισθημάτων και πώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλάζουν με τα συναισθήματα. Χαρακτηριστικά θεατρικών χαρακτήρων. Μορφολογία προσώπου.
Επιλογή χαρακτήρα, σχεδιασμός ιδεών, και κατασκευή μοντέλου σε πηλό.
Κατασκευή γύψινου καλουπιού
Παραγωγή Παπιέ Μασέ και κατασκευή μάσκας με τη χρήση του καλουπιού
Φινίρισμα μάσκας (λείανση, κοπή και βαφή)
Εργαλεία και τεχνικές της κατασκευής μάσκας.

Οι συμμετέχοντες κρατούν τις μάσκες τους στο τέλος του εργαστηρίου καθώς και το καλούπι που τους επιτρέπει να βγάλουν νέα αντίγραφα.

Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (το κόστος έχει συμπεριληφθεί στην συνδρομή του εργαστηρίου)
Σημειωματάριο, μολύβι και γόμα, Πηλός, Γύψος, Στόκος, Παχύ και λεπτό γυαλόχαρτο, Vinyl adhesive, Γκρι χαρτόνι, Λάστιχο (πάχος 3 εκ.), Βενζινόκολλα
Ακρυλικές μπογιές: κίτρινο Νάπολης, Σιέννα φυσική, Σιέννα ψημένη, μαύρο, κόκκινο, λευκό και κίτρινο

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALFREDO IRIARTE
Ουρουγουανός. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος, καλλιτέχνης πλαστικών τεχνών και κατασκευαστής μασκών. Με εμπειρία πάνω από 25 χρόνια στις παραστατικές τέχνες, αναζητεί συνεχώς και εργάζεται για ένα θέατρο προσβάσιμο από όλους.
Σπούδασε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους και ομάδες όπως οι: Thomas Prattki, Norman Taylor, Josι Maria Lσpez, Duoc UC (Πανεπιστήμιο στη Viρa del Mar, Χιλή), Michael Brown (Columbia College Chicago), Quinn Bauriedel (Pig Iron School Philadelphia), Theatre Amoeva Corea, Universidad Carlos III (Μαδρίτη) και τα μέλη του Teatro Nucleo (Ιταλία).
Είναι μέλος των ομάδων Catalinas Sur και Zanquinas.
Ο Alfredo είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή μάσκας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι μάσκες του πωλούνται σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται από πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Μερικές από τις μάσκες του είχαν την τιμή να βρεθούν στα χέρια πασίγνωστων δασκάλων όπως οι: Norman Taylor, Prattki Thomas, Jeremy James, Cabuia Theatre και Allan Mollot.
Από το 2005 συμμετέχει στην κατασκευή μασκών, ειδών σκηνογραφίας και σκηνικών για την ομάδα Agarrate Catalina (Ουρουγουάη). Αυτήν την περίοδο, εκτός από την κατασκευή μασκών στο εργαστήριό του στην La Boca (Μπουένος Άιρες), διδάσκει στις σχολές Escuela Metropolitana de Arte Dramαtico de Buenos Aires και Escuela Internacional de Creaciσn Teatral y Movimiento Cabuia