ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ_ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ
8μηνο εργαστήριο υποκριτικής

 

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Μιχάλης Πανάδης, Μαριέλλα Παναγιώτου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (ώρες 17.00-22.00)

Το συμπόσιο αποτελούσε στην αρχαιότητα ένα ξεχωριστό είδος ψυχαγωγίας με αριστοκρατικά χαρακτηριστικά: μετά το δείπνο οι άνδρες στεφανωμένοι έπιναν μαζί (ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες), απάγγελναν ποιήματα, συζητούσαν και έπαιζαν παιχνίδια, ενώ στην αρχή και στο τέλος του συμποσίου έκαναν σπονδές και έψελναν ύμνους προς τιμήν των θεών. Το σκηνικό ενός τέτοιου συμποσίου χρησιμοποίησε ο Πλάτων για το δικό του ομώνυμο έργο. Θέμα της συζήτησης στο πλαίσιο του συμποσίου, είναι ο έρωτας. Οι συνδαιτυμόνες αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν -ο καθένας κατά τη δική του αντίληψη και με τον δικό τον τρόπο- το θέμα.

Έχοντας ως βάση το κείμενο του Πλάτωνα, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές, τεχνικές και ρεύματα της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας, της συγγραφής, της σκηνογραφίας, της ενδυματολογίας, της μουσικής. Οι εργασίες πάνω σε αυτούς τους άξονες της θεατρικής τέχνης θα λειτουργήσουν κυκλικά, έτσι ώστε ο κάθε συμμετέχων να περάσει από όλους τους ρόλους που απαρτίζουν το θεατρικό γεγονός, λειτουργώντας κατά συνθήκη ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, μουσικός.

Βασικός άξονας του εργαστηρίου θα είναι η ευρύτερη έρευνα γύρω από το έργο (ως μορφή και ως περιεχόμενο) σε διάλογο με το υλικό αναφορών των συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν υπό μορφή παράστασης στο 8ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος τον Ιούλιο του 2020 στην Ελευσίνα.

Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις σε κανένα από το παραπάνω πεδία. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ομαδικά πάνω στο σύνολο των απαιτήσεων μιας ερευνητικής παραστασιακής διαδικασίας.

Ημέρα γνωριμίας: Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 12.30
Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 12.30, και κάθε Σάββατο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (ώρες 17.00-22.00)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΑΔΗΣ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2012). Απόφοιτος του Ωδείου Βορείου Ελλάδος (πιάνο). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Αιμίλιο Χειλάκη, Μανώλη Δούνια, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάρθα Φριντζήλα, Νίκο Χατζόπουλο, Ελένη Σκότη, Μαριτίνα Πάσσαρη, Σοφία Βγενοπούλου κ. ά., σε έργα κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας. Έχει μεταφράσει και σκηνοθετήσει τα έργα: "Festen" του T. Vinterberg (2016), "Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες" του R. W. Fassbinder (2015), "Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι" του B. M. Koltes (2013). Από το 2012 ως το 2016 υπήρξε μόνιμος συνεργάτης του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση και της ομάδας Grasshopper, ως σκηνοθέτης και συνθέτης. Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης της ομάδας Δρόμος με Δέντρα και του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τον Λάμπη Ζαρουτιάδη για τη σειρά "Λόγω Τιμής" (ΣΚΑ'Ι'). Το 2019 ήταν υποψήφιος για το βραβείο "Δημήτρης Χορν".

ΜΑΡΙΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά απο τις σπουδές της πάνω στο Information et Communication (τμήμα σκηνοθεσίας) στο Université de Nice στην Γαλλία (2014) , αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ανδρέας Βουτσινάς», στην Θεσσαλονίκη, με πτυχίο αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού (2017). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των : Άρη Σερβετάλη, Ακύλλα Καραζήση, Αλίκης Δουρμάζερ, RootlessRoot, Θωμά Βελισσάρη, Μάρθας Φριντζήλα, Simon Abkarian & Catherine Schaub Abkarian, Λάμπρου Φιλίππου, Σαβίνας Γιαννάτου. Με την ομάδα της «Yperanalysis» έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις : «Ο Κυκλισμός Του Τετραγώνου» -Coo Basement / Bensusan Han (2016), «Floating in space» - Coo Basement (2017), «Le BoumBang» - Kέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (2019), «DESOLE // ALARMEZ MOI» - Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2019). Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους : Μάρθα Φριντζήλα, Τάσο Ράτζο και Γιώργο Σίμωνα. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Τζέτζα και τον Βασίλη Κεκάτο. Απο το 2017 μέχρι και σήμερα αναλαμβάνει την καλλιτεχνική και φωτιστική επιμέλεια μουσικών σχημάτων (Colorgraphs, The Steams, VASSILINA, κ. ά) σε χώρους όπως το Μπάγκειον, το Six d.o.g.s, το K.E.T, το Syd Records, το Temple, η Αγγλικανική εκκλησία, το Crust κ.ά