ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ
Εργαστήριο αρχαίου δράματος με την Φένια Τσάμη

 Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες καλούνται να προσεγγίσουν το δράμα του Ευριπίδη μέσω της θεωρίας και της θεατρικής πρακτικής.

Θα μελετηθούν παράλληλα κείμενα και θα διεξαχθεί πρωτογενής έρευνα με στόχο τη συλλογή υλικού που θα οδηγήσει στην θεατρική πράξη.

Σημαντικό στάδιο θα αποτελέσει ο αυτοσχεδιασμός και η πρακτική πάνω στα βασικά εργαλεία της υποκριτικής. Επιπλέον, πρόκειται να δοκιμαστούν διάφορες εναλλακτικές σκηνικής έκφρασης (πχ χρήση πολυμέσων, εικαστικό δρώμενο).

 Κάθε Παρασκευή 19.30-22.00

Πληροφορίες / Εγγραφές : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (17.30-21.30)

Το εργαστήριο συμπεριλαμβάνεται στα εργαστήρια αρχαίου δράματος στο Baumstrasse μαζί με το εργαστήριο της Μάρθας Φριντζήλα (Ο έρωτας στην τραγωδία) και το εργαστήριο του Μιχάλη Πανάδη και της Μαριέλλας Παναγιώτου (Συμπόσιον_Περί έρωτος).

 

Φένια Τσάμη

Θεατρικές Σπουδές
-2011-2014 Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (βαθμός άριστα).
-2004 Απόφοιτος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (βαθμός λίαν καλώς).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
-2016 Σεμινάριο θεάτρου του Baumstraße (Μάρθα Φριντζήλα) με θέμα τον “Ίωνα” του Ευριπίδη και παράσταση στην Ελευσίνα (Ίων).
-2015 Σεμινάριο θεάτρου του Baumstraße (Μάρθα Φριντζήλα) με θέμα τις “Χοηφόρες” του Αισχύλου και παράσταση στην Ελευσίνα (κορυφαία χορού).
-2014 Σεμινάριο με την Claudia Castellucci «Ρυθμικές Ασκήσεις», στην Αθήνα.
-2014, Ιούλιος, 10ήμερο σεμινάριο του Baumstraße, “Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος” με διδάσκοντες τους: Μάρθα Φριντζήλα, Ακύλλας Καραζήσης, Άντζελα Μπρούσκου, Μάνουελ Ρόντα, Καμίλο Μπετανκόρ, Σαββίνα Γιαννάτου, Νικολέττα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης.
-2013, Ιούλιος, 10ήμερο σεμινάριο του Baumstraße, “Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος” με διδάσκοντες τους: Μάρθα Φριντζήλα, Ακύλλας Καραζήσης, Άντζελα Μπρούσκου, Mazaher Ensemble, Καμίλο Μπετανκόρ, Σαββίνα Γιαννάτου, Νικολέττα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης.
-2008, Σεμινάριο υποκριτικής με την Κόρα Καρβούνη (θέμα: Ηλέκτρα του Σοφοκλή).

Μουσικές Σπουδές
-2000-2009 Σπουδές στο κλασσικό τραγούδι, στην Αθήνα (Βέρα Στογιαννίδου, Φωτεινή Κωστοπούλου), το Μόναχο (Birgit Nickl) και το Βερολίνο (Roberta Jo Cunningham).
Ενεργή συμμετοχή σε Master Calss κλασσικού τραγουδιού των Sarolta Peczely- Kodály και Δάφνη Ευαγγελάτου.
-2000-2006 Σπουδές στο Πιάνο (καθηγήτρια Αγγελική Σίμου).


Παραστάσεις και λοιπή δραστηριότητα
-2016, Βοηθός σκηνοθέτη (σκην.Μάρθα Φριντζήλα) για την παράσταση «Φαύστα» του Μποστ (ηθοποιοί: Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Μπερικόπουλος κ.ά.) στο θέατρο Προσκήνιο, Αθήνα.
-2016, Ιούλιος, «Μήδειας Υλικό» του Χάινερ Μύλλερ (σκην.Μιχάλης Πανάδης) στα πλάισια του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα (γκεστ).
-2016, Ιούλιος, Σκηνοθεσία του “Κύκλωπα” του Ευριπίδη (μτφ.Κώστα Τοπούζη) με ομάδα από τον θίασο του Baumstraße στα πλάισια του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα.
-2015 Διεύθυνση βίντεο στην παράσταση «Μονάδα Μέτρησης Πόνου» (σκην.Μυρτώ Πανάγου) για την Ανοιχτή Πλατφόρμα του Εθνικού Θεάτρου.
-2015 Βοηθός σκηνοθέτη (σκην.Μαριτίνα Πάσσαρη) για την παρουσίαση θεατρικού αναλογίου του έργου «Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν» στο Θέατρο Τέχνης, Αθήνα.
-2015, Αύγουστος, «Πέρσες» του Αισχύλου (μτφ.Νικολέττα Φριντζήλα, σκην.Μάρθα Φριντζήλα), Φεστιβάλ Αισχυλείων, Ελευσίνα (ακόλουθος Άτοσσας).
-2015, Ιούλιος, Συμμετοχή στην περφόρμανς της Θεανούς Μεταξά με θέμα τον «Αγαμέμνωνα» του Αισχύλου στα πλάισια του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα.
-2015, Ιούλιος, Σκηνοθεσία των “Ευμενίδων” του Αισχύλου (μτφ.Νικολέττα Φριντζήλα) (ως Ευμενίδες transmedia) με ομάδα από τον θίασο του Baumstraße στα πλάισια του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα. Συνεργάτης διευθυντής φωτογραφίας: Tom Neff.
-2014 Συμμετοχή σε συναυλία για τον Σαίξπηρ και τον Κόουλ Πόρτερ με αποσπάσματα από το μιούζικαλ “Kiss me Kate”.
-2013 Διάκριση για το έργο “άυλοΝ” (συνεργάτιδα εικαστικός: Ιωάννα Πλέσσα) στον διεθνή διαγωνισμό Video Art Speculum Artium 2013, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.
-2013 Συμμετοχή στην παράσταση «Γκόλφω» (σκην.Ν.Καραθάνος) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (χορός).
-2012 Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση θεατρικού κοστουμιού στο «Βρυσάκι» με το κοστούμι της «Ιφιγένειας», στην Πλάκα, Αθήνα.