ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Σύνολο Βαλκανικών Χάλκινων με τον Fausto Sierakowski 2021-2022

Το Σύνολο Βαλκανικών Χάλκινων ξεκίνησε το 2019 και μελετά τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Ανατολής από τη Σερβία ως την Αίγυπτο.

Δίνεται έμφαση στην ενορχήστρωση και τον αυτοσχεδιασμό, καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε παράδοσης.

Τα μαθήματα αποτελούνται από δύο μέρη:
1.Ορχήστρα: Εκμάθηση ρεπερτορίου, ενορχήστρωση και καινούριες διασκευές από το σύνολο, με στόχο να δημιουργηθεί μια groovάτη και πολύχρωμη μπάντα.
2.Εστίαση στο στυλ της κάθε παράδοσης που μελετάται (στολίδια, παραλλαγές και κουρδίσματα).
Αυτοσχεδιασμός με βάση το Τούρκικο Μακάμ.
Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα πνευστά άλλα και οποιαδήποτε άλλου είδους όργανα.

Πληροφορίες/Εγγραφές : Fausto Sierakowski 6984338670

Κάθε Τετάρτη: 21.00-23.00
Έναρξη: 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

------------------------------------
Fausto Sierakowski

Γεννήθηκε το 1988 στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Ρώμη.

Το 2009 πήρε δίπλωμα στο κλασικό σαξόφωνο από το Conservatorio di Santa Cecilia υπό την καθοδήγηση του Αlfredo Santoloci και το 2012 αποκτά μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Contemporary Improvisation από το New England Conservatory υπό την καθοδήγηση των Anthony Coleman, Hankus Netsky και Frank Carlberg.

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές σπουδές, μελετάει τις μουσικές των βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, λαμβάνοντας μέρος σε μουσικά εργαστήρια των Adam Stinga (Μολδαβία), Peter Ralchev (Βουλγαρία), Frank London (ΗΠΑ), Μάνος Αχαλινωτόπουλος και Σωκράτης Σινόπουλος (Ελλάδα) και παίζει με τους Nizo και Sercuk Alimov (Β. Μακεδονία), Slavic Soul Party (ΗΠΑ), Matt Darriau Paradox Trio και Errichetta Underground (Ιταλία).

Το 2016 μετακομίζει στην Ελλάδα, με σκοπό να μελετήσει κλασική οθωμανική μουσική και ούτι με τον Ευγένιο Βούλγαρη. Από τότε συμμετέχει στα μουσικά σύνολα του Ευγενίου Βούλγαρη, του Θύμιου Ατζακά και του James Wylie αλλά και σε αρκετά συγκροτήματα, όπως: People of the wind (με τον James Wylie και τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο) και Ροδάκινα (με την Αυγερινή Γάτση, τη Μαρία Πλουμή και την Έυη Κανέλλου).