ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

3ημερο εντατικό εργαστήριο Hoop Manipulation με τον Andre Hidalgo


Το σεμινάριο απευθύνεται σε performers, jugglers, χορευτές, σε εκείνους που ασχολούνται με αντικείμενα, όπως ηθοποιοί, σε ανθρώπους που ασχολούνται με το τσίρκο αλλά και σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με το manipulation, μια σύγχρονη μορφή χειρισμού των αντικειμένων,τόσο θεατρικών όσο και των παιχνιδιών δεξιοτήτων (ζογκλερικά), ανεξάρτητα εμπειρίας.

Πρόγραμμα:
Παρασκευή 1 Απριλίου, 17:30 - 20:30
Σάββατο 2 Απριλίου, 10:00 - 17:00 (1 ώρα διάλειμμα)
Κυριακή 3 Απριλίου, 10:00 - 17:00 (1 ώρα διάλειμμα)
Σύνολο: 15 ώρες
Γλώσσα: Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση σε όσους χρειάζονται
Κόστος: 160 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)
early bird: 140 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ )
Λήξη early bird: 20 Μαρτίου

Για όποιον ενδιαφέρετε να παρακολουθήσει το σεμινάριο της Marianna de Sanctis στις 9 και 10 Απριλίου, πατήστε εδώ https://www.facebook.com/events/271271781645310
Αν παρακολουθήσετε και τα δύο σεμινάρια θα υπάρχει έκπτωση.

Δηλώσεις συμμετοχής - πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κιν. 6977768236
Baumstrasse
Σερβιών 8, Αθήνα
Στάση μετρό: Μεταξουργείο

Through the hoop and beyond
Το εργαστήριο κινείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες: σώμα - hoop ενώ ταυτόχρονα εξερευνά τη σχέση των δυο με τη μουσική - μουσικότητα.
Το πρώτο αντικείμενο προς εξερεύνηση είναι το σώμα άρα και προς “χειρισμό”. Θα δοθούν ασκήσεις και εργαλεία προς αναζήτηση ενός νέου σώματος, ένα σώμα με μια υπόσταση διαφορετική, ένα σώμα θεατρικό, ένα σώμα που κινείται στα όρια της σχέσης: το σώμα του performer - το σώμα ως αντικείμενο.
Το άλλο βασικό αντικείμενο προς εξερεύνηση είναι το hoop. Μέσα από ατομικές αλλά και ομαδικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς - δομημένους και ελεύθερους - οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν νέους και εντελώς διαφορετικούς τρόπους χειρισμού ενός hoop.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ουσιαστική επαφή και μελέτη σε βάθος των τεχνικών του hoop manipulation με απώτερο όμως σκοπό την ελευθερία στην έκφραση ατομικά αλλά και σε αλληλεπίδραση με τους άλλους.
***Όσοι έχετε το δικό σας hoop να το έχετε μαζί σας!!

Andre Hidalgo
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι. Είναι ζογγλέρ και χορευτής.Έχει εστιάσει στο hoop manipulation και στο windstyle στο χορό.
Ύστερα από χρόνια σπουδής, μελέτης και έρευνας έχει αναπτύξει ένα τεράστιο λεξιλόγιο γύρω από αυτό που ονομάζεται illusion graphism, τη μουσικότητα του σώματος αλλά και των αντικειμένων. Από την αρχή της σπουδής του μελετά τη σχέση σώματος - αντικειμένου αλλά και την αλληλεπίδραση των δύο.
Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κάνοντας εργαστήρια σε φεστιβάλ - και όχι μόνο - για περισσότερο από 10 χρόνια.
Το 2012 συν - δημιουργεί την ομάδα graphic and object manipulation Piryokopi, η πρώτη ομάδα που ασχολείται και κάνει παραστάσεις με βασικό εργαλείο το graphic manipulation.
Το 2014 αναγνωρίζεται διεθνώς και ταξιδεύει στο Λας Βέγκας όπου δίνει πλήθος παραστάσεων για περίπου ένα χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται και δημιουργεί με τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα Defracto ενώ ταυτόχρονα δουλεύει σα χορευτής - ακροβάτης με την ομάδα Kiai.
Προς αναζήτηση νέων μέσων συνεχίζει να σπουδάζει διαφορετικές τεχνικές όπως ακροβατικά, μαγικά ενώ ταυτόχρονα κάνει σπουδές θεατρικού κλόουν.
Ως έδρα έχει την Γαλλία αλλά εργάζεται σε πολλά μέρη του κόσμου.

Παραγωγή: Kokoika - Ομάδα Σύγχρονου Τσίρκο και Θεάτρου Αντικειμένου - ΑΜΚΕ