ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

"Φαντάζομαι γραμμές…"
Εργαστήριο ενορχήστρωσης στην τραγουδοποιία και σε ζωντανά μουσικά σύνολα με τον Δημήτρη Σίντο

 

10 Εβδομαδιαίες Συναντήσεις
Δευτέρες 17.00-20.00
ΕΝΑΡΞΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Μελετώντας παραδείγματα από την ελληνική δισκογραφία αλλά και λειτουργώντας ως μουσικό σύνολο που θα εφαρμόζει παραλλαγές σε πραγματικό χρόνο, θα εξερευνήσουμε εργαλεία και τεχνικές ενορχήστρωσης και θα διαπραγματευτούμε ζητήματα όπως την προσωδία των στίχων, τα ηχοχρώματα των οργάνων, τις συχνότητες, το groove, τις δυναμικές, την ταχύτητα, την επιλογή τονικότητας, τις γέφυρες, το αρμονικό περιεχόμενο, τα ρυθμικά μοτίβα, την πυκνότητα, την ανάπτυξη.

Θα γνωρίσουμε σχολές ενορχήστρωσης στο ελληνικό τραγούδι από τη μεταπολεμική δισκογραφία μέχρι το σήμερα, αναλύοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα της καθεμιάς.

Θα ασκηθούμε στην οριζόντια και κάθετη ενορχήστρωση. Θα χρησιμοποιήσουμε την οπτική αναπαράσταση της οριζόντιας ενορχήστρωσης με βασικούς άξονες την προσωδία και το περιεχόμενο των στίχων.

Θα συζητήσουμε τη σχέση των δομικών στοιχείων του ηχητικού καμβά με την έκφραση του καλλιτεχνικού αποτυπώματος.

Ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας, θα επιχειρήσουμε να επεξεργαστούμε τραγούδια από την πρωτόλεια ιδέα ως την τελική τους μορφή.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρες 10/10- 19/12
17:00 μ.μ.- 20:00 μ.μ.

10 εβδομαδιαίες συναντήσεις
(εξαιρείται η Δευτέρα 5/12)

Δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κόστος συμμετοχής: 300 ευρώ +ΦΠΑ
(50 ευρώ προκαταβολή για την κατοχύρωση της θέσης)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Baumstrasse Δρόμος με Δέντρα
Σερβίων 8, Αθήνα 104 41