ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Σεμινάριο με τον Cihan Türkoğlu (Μουσική Ομάδα)

 

29 & 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 17.00-20.00

Όταν πρόκειται για στολίδια και φρασεολογία που ανήκουν στο ευρύτερο ρεπερτόριο της Ελλάδας, Τουρκίας και των γειτονικών χωρών, το σάζι ξεχωρίζει με τις πλούσιες τεχνικές του.
Αυτό το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή αυτών των χαρακτηριστικών τεχνικών σε ένα ευρύτερο φάσμα οργάνων και ρεπερτορίου.

Θα εξεταστεί επίσης ο ρόλος της φωνής στην επιρροή της έκφρασης στα όργανα.

Θα αναλύσουμε αργά και βαθιά λεπτομέρειες της φρασεολογίας και των στολιδιών στο επιλεγμένο ρεπερτόριο, διερευνώντας με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο πώς να προσαρμόσουν με επιτυχία αυτές τις πληροφορίες στο όργανό τους.

Εφαρμόζοντας τις τεχνικές του σαζιού και της φωνής σε άλλα όργανα, οι μαθητές θα εμπλουτίσουν τη μουσική τους εκφραστικότητα και απόδοση, ενώ θα διευρύνουν την επίγνωσή τους για άλλες μουσικές παραδόσεις.

Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για όλους τους οργανοπαίκτες και τους τραγουδιστές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους χρησιμοποιώντας ένα ρεπερτόριο παραδοσιακών κομματιών από την Τουρκία και την Ελλάδα.

Θα είναι ένα διαδραστικό σεμινάριο, ακολουθώντας το επίπεδο, το ενδιαφέρον και τις ανάγκες των μαθητών.

Οι τονικότητες των κομματιών θα αποφασιστούν κυρίως με βάση το εν λόγω makam (π.χ. Ussak στο La, Segah στο Si.).

Το ρεπερτόριο:
Girdim yarin bahçesine (Αζερμπαϊτζάν)
Χιτζάζ μαντηλάτος
Şu Yüce Dağların Karı Eridi
Keklik gibi kanadımı süzmedim

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
29 & 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | 17.00-20.00
Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ (και για τις 2 ημέρες)

Baumstrasse: Σερβίων 8 (2ος Οροφος), Βοτανικός