ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ // ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ POLIS Ensemble

Τα μέλη του POLIS Ensemble με ιδιαίτερη χαρά σας καλούν, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30, στο Baumstrasse για την παρουσίαση του ομότιτλου άλμπουμ. Το μουσικό σχήμα θα παίξει ζωντανά τα κομμάτια του δίσκου και όχι μόνο...

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Baumstrasse - Δρόμος με Δέντρα
Σερβίων 8 (2ος όροφος), Βοτανικός

Το σεξτέτο POLIS Ensemble έδωσε το όνομά του στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του συγκροτήματος, το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στα στούντιο Sierra, Antart και Κ65 με τον Γιώργο Καρυώτη να υπογράφει την ηχητική του επιμέλεια.

Με όχημα τη μουσική αισθητική της ανατολικής Μεσογείου, το ηχογράφημα επιχειρεί ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συγκίνηση, αλλά και στιγμές έκστασης, με απροσδιόριστο λιμάνι προορισμού…

Οι πρωτότυπες συνθέσεις και οι ατμοσφαιρικοί αυτοσχεδιασμοί των μελών του γκρουπ αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα, των μουσικών οργάνων της Ανατολής, όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, που υποστηρίζονται πότε από τη δυναμική και πότε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.

Η συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα σολίστα, Σωκράτη Σινόπουλου, κυριολεκτικά απογειώνει το κομμάτι Bosporus!

Το POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ) στην Αθήνα, με το όνομά του -παρότι παραπέμπει συνειρμικά στην Κωνσταντινούπολη- να προσπαθεί φωτογραφίσει τον αστικό χαρακτήρα της μουσικής έξι ανθρώπων της πόλης όπως είναι οι:

Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι),

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο, κιθάρα),

Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά),

Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα),

Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο) και

Νίκος Παραουλάκης (νέυ, καβάλ, φλογέρα).