ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Aυτοσχεδιασμός , Σύγχρονος Χορός και Μουσική στο BAUMSTRASSE.

Εργαστήριο:

-Αυτοσχεδιασμός / Baroque 24, 31/3 και 7, 21,28 /4

με την Εμμανουέλα Κορκή και τους μουσικούς Τζίνα Δημητρίου και Γιώργο Ταμιωλάκη.

Σε αυτή την συνάντηση χορευτές και μουσικοί θα κατοικήσουμε σε ένα κοινό σύμπαν σιωπής και ήχου, ακινησίας και κίνησης. Πώς είναι αυτός ο χώρος; Τί μπορώ να κάνω εκεί;

-Σε αυτό το εργαστήριο «η αφηγηματικότητα της μουσικής Βaroque μεταλλάσσεται και βρίσκει μια αντιστοιχία στην τέχνη του χορού». Το ομαδικό πνεύμα, το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο καθώς και το στοιχείο της δομής που χαρακτηρίζει την Βaroque μουσική μας εμπνέει σε αυτές τις 5 συναντήσεις με 2 βιολοντσέλα .

-Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού θα θυμηθούμε τρόπους εισόδου στο παιχνίδι, συγκέντρωσης, εγρήγορσης και ειλικρινούς επικοινωνίας. Θα ψάξουμε την σχέση με τον χώρο, με το κέντρο και τα άκρα μας, με το βάρος μας , με το άλλο και τους άλλους. Και θα παίξουμε ανάλαφρα –θα αυτοσχεδιάσουμε με συνθήκες απλές και σύνθετες , σε μικρή και μεγαλύτερη διάρκεια.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όσους αγαπούν τον χορό και την μουσική ,έχουν ισχυρό κίνητρο και περιέργεια, σε χορευτές και ηθοποιούς, σπουδαστές χορού και θεάτρου.

Σύντομο Βιογραφικό

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΚΟΡΚΗ

ΤΖΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Η Τζίνα Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Απόφοιτη του Πολυτεχνείου της Κοπενχάγης (Τμήμα Αρχιτεκτονικής),του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Τμήμα πληροφορικής) και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (Πτυχίο Violoncello, Άριστα παμψηφεί – τάξη Μαρίνας Κισλίτσινα). Έχει παρακολουθήσει τετραετή σεμινάρια με τους Ιάσων Ιωάννου, Μάρκελο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Κούντουρα, Δημήτρη Γκουνταρούλη. Συνέπραξε ως σολίστ και basso continuo σε διάφορες ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΜΙΩΛΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Ταμιωλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Απόφοιτος του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης και του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου (Δίπλωμα Violoncello, Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο – τάξη Μαρίνας Κισλίτσινα). Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας “Fryderyk Chopin” της Βαρσοβίας - τάξη Βιολοντσέλου Tomasz Strahl, και μουσικής δωματίου Agnieszka Kozło. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ιάσων Ιωάννου, Μάρκελο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Κούντουρα, Άγγελο Λιακάκη, Julius Berger, Umberto Clerici με υποτροφία απο τον ίδιο. To 2010 συμμετείχε στον 11ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. όπου έλαβε το πρώτο βραβείο.
Συνέπραξε ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες, όπως ορχήστρα της ακαδημίας Fryderyk Chopin , κρατική ορχήστρα Αθηνών και άλλα σύνολα μουσικής δωματίου.

Α/ΒAROQUE

Έναρξη: 24 Μαρτίου

Χρόνος: Κάθε Παρασκευή στις 20.00- 22.15

Διάρκεια : 24,31 Mαρτίου και 7 ,21 ,28 Απριλίου

Χώρος : Διεύθυνση: Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες/ Εγγραφές: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , 6977415434 .

 

Ευχαριστώ θερμά και είμαι ευγνώμων στους εκλεκτούς φίλους μουσικούς και εραστές τoυ χορού και της μουσικής που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μου για αυτές τις συναντήσεις έρευνας και παιχνιδιού.