Εργαστήριο αρχαίου δράματος με την Μάρθα Φριντζήλα
Πότε: Από Οκτώβριο έως Ιούνιο, κάθε Σάββατο 16:00-20:00
Πού: Baumstrasse, Σερβίων 8, Βοτανικός
Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Τίτλος: Ο έρωτας στην τραγωδία
ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (ώρες 17.00-22.00)
ΦΑΙΔΡΑ : Τι είναι αυτό που οι άνθρωποι λένε αγάπη;
ΤΡΟΦΟΣ: Η γλύκα η ιδια κόρη μου, μαζί και πίκρα.
ΦΑΙΔΡΑ: Εγώ μόνο το δεύτερο έχω νιώσει.
Ο έρωτας ο αμέρωτος, ο ανίκητος στην μάχη, ο πορθητής, που όλες τις συμφορές στους θνητούς σφεντονίζει σαν καταφθάσει, ο έρωτας ο Θεός είναι το θέμα του φετινού εργαστηρίου αρχαίου δράματος στο Baumstrasse. Ο έρωτας -σαν τον πόλεμο- διαλύει σπίτια, ρημάζει ζωές κι αφήνει πίσω του μόνο θύματα, πλάσματα μελαγχολικά, ταραγμένα, απελπισμένα, εκδικητικά κι οργισμένα, βαθειά πληγωμένα και βαριά άρρωστα γιατί “δεν του ξεφεύγει ούτε θεός, ούτε κανείς απ’ τους λιγόζωους ανθρώπους κι όποιον θα πιάσει γίνεται τρελός.”
Στο εργαστήριο θα καταπιαστούμε με έρωτες θεών, έρωτες μεταξύ θνητών κι έρωτες θεών για θνητούς όπως αυτοί περιγράφονται στα χορικά, τους μονολόγους και τα διαλογικά μέρη των έργων του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Θα μιλήσουμε για τον έρωτα του Απόλλωνα για την Κρέουσα και την Κασσάνδρα, του Δία για την Ιώ, τον έρωτα της Μήδειας για τον Ιάσονα, της Φαίδρας για τον Ιππόλυτο, του Πάρη για την Ελένη, της Διηάνειρας για τον Ηρακλή, του Αίμονα για την Αντιγόνη. Θα υμνήσουμε τον έρωτα μέσα από τα χορικά των τραγωδιών, θα μελοποιήσουμε και θα τραγουδήσουμε. Θα “παίξουμε” με τους ρόλους και θα μπούμε στην θέση των ταλαίπωρων πλασμάτων που υπέφεραν από την πιο γλυκειά αρρώστια θεών κι ανθρώπων. Το εργαστήριο περιλαμβάνει μαθήματα ενδογλωσσικής μετάφρασης, κινησιολογίας και μουσικής από φιλοξενούμενους καθηγητές, καθώς και προβολές και ακροάσεις. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του θεάτρου, και σε όσους αγαπούν το θέατρο και επιθυμούν να το γνωρίσουν από μέσα. Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες, απαιτεί όμως συνέπεια, μελέτη και διαθεσιμότητα. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν σε μορφή παράστασης ή παραστάσεων στο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος 1-10 Ιουλίου στην Ελευσίνα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6983313302 (ώρες 17.00-22.00)