ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ // ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Σεμινάριο Νέυ με τον Χρήστο Μπάρμπα

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | 12.00-15.00 & 16.00-19.00 (6 ώρες)

Ένα εξάωρο εντατικό μάθημα για το Νέυ και τις μουσικές που παίζει παραδοσιακά και άλλες νέες που μπορεί να παίξει. Θα ασχοληθούμε με μια ευρεία γκάμα θεμάτων από τα βασικά στοιχεία του οργάνου, όπως ο ήχος και τοποθέτηση δαχτύλων και με άλλα τεχνικά ζητήματα όπως η ισορροπία ανάμεσα στους διαφορετικούς αρμονικούς, ο έλεγχος της αναπνοής, η δυναμική έκφραση, ο τονισμός και ο έλεγχος των μικροτόνων, η κίνηση του κεφαλιού και των χειλιών και η σχέση του οργάνου με τη φωνή. Θα μελετήσουμε κομμάτια από τουρκικό, ελληνικό ρεπερτόριο και σύγχρονες συνθέσεις τροπικής μουσικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | 12.00-15.00 & 16.00-19.00 (6 ώρες)
*Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του ενός τρίωρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

***Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6907 183 406 (Ωράριο επικοινωνίας:18.00-22.00)

Για απορίες και πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του σεμιναρίου: Christos Barbas - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - https://christosbarbas.com/

Ο Χρήστος Μπάρμπας είναι από τους πιο πολύπλευρους και δημιουγικούς μουσικούς της νέας γενιάς. Από μικρή ηλικία σπούδασε φλογέρα, πιάνο, μπαρόκ μουσική, αρμονία και αντίστιξη, τελειώνοντας τις σπουδές του στην Ευρωπαϊκή μουσική το 2002. Έχει πτυχίο στη μουσικολογία και μεταπτυχιακό στην εθνομουσικολογία (Mmus), από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και την Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών / Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από το 2003 επικεντρώνεται στην μελέτη του Νέυ και της κλασικής Οθωμανικής και Σουφι μουσικής, καθώς και μουσικών της Ελλάδας και των Βαλκανίων με κορυφαίους δασκάλους στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία. Ταυτόχρονα παίζει και μελετάει διαφορετικά όργανα από διαφορετικές χώρες (πιάνο, καβάλ, μπανσούρι, ιρλανδέζικες φλογέρες, γκάιντα) κινούμενος από τις πιο παραδοσιακά ιδιώματα εώς το ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την jazz.
Το κυριότερο του ενδιαφέρον είναι η δημιουργκή προσέγγιση στην μουσική, ιδιαίτερα η μελέτη και ερμηνεία των παλαιότερων μουσικών, ιερών και λαϊκών, τονίζοντας τόσο την διαχρονική αξία τους, όσο και τις δυνατότητες που ανοίγουν για νέες δημιουργίες. Επικοινωνεί αυτόν το σκοπό μέσα από την ερμηνεία παλαιάς μουσικής, τον αυτοσχεδιασμό, μέσα από τις δικές του συνθέσεις, καθώς και ποικίλες συνεργασίες με άλλες τέχνες και διδάσκωντας εκτενώς σε σεμινάρια και εργαστήρια μουσικής.
Συνθέτει για διαφορετικά σχήματα και είδη μουσικής (μουσική για σύγχρονο χορό και θέατρο, σινεμά, τροπική μουσική) έχοντας εκδόσει μέχρι σήμερα 8 άλμπουμ όπου συνθέτει μαζί με τα μέλη των σχημάτων Yeden, Neda, Magnanimus Trio, Murat Aydemir & Peppe Frana. Επίσης συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς στον κόσμο της παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής: Ross Daly & Labyrinth, Zohar Fresco, Murat Aydemir, Efrén López & Abracadabra, Evgenios Voulgaris, Peppe Frana, Milo ke Mandarini Quartet, Μαρία Φαραντούρη, Anja Lechner, Thomas Strønen συμμετέχοντας σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διεθνώς με εταιρείες όπως An Music, Felmay IT και ECM Records.
Έχει διδάξει Νέυ, Καβάλ, ερμηνεία αυτοσχεδιασμό και σύνθεση στην Τροπική μουσική στο Τμήμα Λαϊκή και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πα.Μακ. στη Θεσσαλονίκη. Επί του παρόντος διδάσκει και στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και σε μουσικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του παραρτήματος του Μ.Ε.Λ. Labyrinth Catalunya.